Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Απόσπασμα από τα πρακτικά του Δ.Σ σχετικά με την ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ των σχολείων πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κισάμου!! 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μουντάκης Μιχαήλ που εισηγήθηκε το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ανάφερε ότι ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε με συνολικό ποσό 17.758,19 Ευρώ, σύμφωνα με την υπ.αρ.39014/1-9-2011 απόφαση του Υπ.Εσωτερικών, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ. Αντιδήμαρχος είπε ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας προτείνει οι κατανομές να γίνονται ανάλογα τον αριθμό των αιθουσών που χρησιμοποιούνται για διδασκαλία στην κάθε σχολική μονάδα, αφού ληφθούν υπόψη και τα παρακάτω δεδομένα: Η παλαιότητα των κτιρίων. Ο αριθμός των σχολικών μονάδων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Άλλοι πόροι ανά σχολική μονάδα (κυλικεία, ενοίκια κλπ) και ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών, αριθμός αιθουσών, ύπαρξη ή μη εργαστηρίων.
Αφού λήφθηκαν υπόψη τα παραπάνω προτείνεται η επιχορήγηση να είναι ως εξής:
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 11.715,00 Ευρώ.
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 6.043,19 Ευρώ.
Για να καταλάβουμε λοιπόν.....2 γυμνάσια, ένα Λύκειο και το ΕΠΑΛ θα μοιραστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 6043,19 Ε ..και με τα κριτήρια που έθεσε ο αντιδήμαρχος (αυτά με τα κόκκινα γράμματα) το Λύκειο Κισάμου δεν θα πάρει τίποτα μιας και δεν έχει δικό του κτήριο δεν έχει δικές του αίθουσες και φιλοξενείται στο ΕΠΑΛ αν βέβαια η μοιρασιά γίνει στην μέση απλά  1510 ευρώ...θα πάρουν οι επιτροπές και τα υπόλοιπα θα τα βάλουν δωρεάν οι γονείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: