Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

"Πλιάτσικο" στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, έκαναν τη νύχτα τσιγγάνοι, με σκοπό να κλέψουν οτιδήποτε τιμαλφές, με "έμφαση" στο χαλκό. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ακρωτηρίου παραμένει εγκαταλελειμμένο, έρμαιο των "διαθέσεων" του καιρού, χωρίς να έχει καλά-καλά λειτουργήσει. Το έργο ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% από το 2005, ωστόσο, ακόμα δεν έχει λειτουργήσει ούτε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ούτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι από τα έργα, όπως πολλά άλλα στο νομό μας, που έγιναν με κομματικά κριτήρια και γνώμονα τον δήμαρχο....Κλειστά γυμναστήρια, ποδηλατοδρομία, κολυμβητήρια μόνο για τα μάτια των ψηφοφόρων, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς ουσιαστικές μελέτες, χωρίς σχέδιο λειτουργίας, δίχως προοπτική αν θα τελειώσουν. Με τις υγείες μας λοιπόν, αντί να σκέφτονται το πληθυσμιακό κριτήριο, τις ανάγκες των πόλεων, προσπάθησαν να κάνουν το κάθε χατηράκι του κάθε κολλητού τους  τοπικού άρχοντα..... στα χωριά. Αυτό μαζί με την ντόπια αδιαφορία μας στέρησαν και εμάς κάποια αναγκαία, με αποτέλεσμα εμείς να βλέπουμε μόνο τα μπετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: