Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ή ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ....

Δε ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την χώρα αλλά από τα αποτελέσματα φαίνεται καθαρά ότι τα δημαρχάκια μας είναι σταθερά στις κομματικές τους γραμμές. Μπορεί να κλαίγονται ότι δεν έχουν χρήμα, ότι καταστρέφονται οι δήμοι με την εφεδρεία, ότι δεν τους υπολογίζει το κομματικό κράτος..όμως αυτοί σταθεροί στις κομματικές τους γραμμές. Θα μου πείτε τώρα μα με αυτές εκλέχθηκαν; Φυσικά αλλά έτσι όπως λαλούν θα φάνε την κεφαλή τους λίαν συντόμως. Γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω είναι και οι πρώτοι που κρατούν την κομματική σημαία, είναι και οι πρώτοι που πάνε αντίθετα στο ρεύμα!!!

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος επιστρέφοντας από ταξίδι στο εξωτερικό είχε πει την περίφημη φράση «έξω πάμε καλά» για να δείξει ότι «μέσα πάμε χάλια», δεν θα μπορούσε ασφαλώς να φανταστεί ότι η (πολυχρησιμοποιημένη μετέπειτα φράση του) θα ταίριαζε (παραλλαγμένη) γάντι στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κυβερνών κόμμα.
Δηλαδή, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει δημοσκοπικά και αντιμετωπίζει τη μήνη των πολιτών όχι μόνο κρατάει αλλά και διευρύνει τις δυνάμεις του στην Αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα βελτιώνει το σκορ 8 έναντι 5 που πέτυχε στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου μετατρέποντάς το σε 9-4 έναντι της ΝΔ  στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες για τις ηγεσίες των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ). Πρόκειται, στην ουσία, για την πρώτη θετική είδηση στο εσωτερικό της χώρας για το κυβερνών κόμμα μετά από τις προ δεκαμήνου  αυτοδιοικητικές, καθώς το ΠΑΣΟΚ μετά και τις σημερινές ψηφοφορίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα κερδίζει τις 9 ΠΕΔ έναντι τέσσερις της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: