Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Μουσείου J. Paul Getty, James Guno, υπέγραψαν χθες Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο εξασφαλίζει ένα σαφές και θεσμοθετημένο πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγών πολιτιστικών αγαθών μεταξύ του ΥΠΠΟΤ και του Μουσείου J. Paul Getty. Σκοπός της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η συστηματική ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, η προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, και η δέσμευση για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων.  

Ως έμπρακτη απόδειξη της έναρξης μιας νέας περιόδου στις σχέσεις ανάμεσα στο Μουσείο J. Paul Getty, το οποίο πλέον λειτουργεί με αναθεωρημένο πλαίσιο αρχών, και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου για τον επαναπατρισμό στην χώρα μας δύο πολύ σημαντικών αρχαιοτήτων. Πρόκειται για δύο τμήματα επιτύμβιου αναγλύφου και για μία ενεπίγραφη στήλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: