Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΥ

Φταίει η αντιπολίτευση
Φταίνε οι δημοσιογράφοι
Φταίνε τα ΜΜΕ
Φταίνε τα συνδικάτα
Φταίνε οι επιχειρηματίες
Φταίνε οι ακαδημαϊκοι

Φταίνε όσοι διαμαρτύρονται
Φταίτε όλοι εσείς που δεν καταλαβαίνετε τις προσπάθειες που κάνει ο κ. Βενιζέλος να μας σώσει.
Και μέχρι να  μας σώσει να μη βγάλετε άχνα!

Γιατί  ο,τι λέτε, βλάπτει τη χώρα.
Αν δεν συμφωνείτε με τον κ. Βενιζέλο, απαγορεύετε να μιλάτε!
Όχι, ο γιγαντοτεράστιος, ο τιτανομέγιστος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν είχε καμιά ευθύνη!
Είναι ανεύθυνος!!!
Κατά τα άλλα,
Αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Αυτό μας υποσχέθηκε ο Ευ. Βενιζέλος χρησιμοποιώντας τον… Τσόρτσιλ για να μας στήσει στον τοίχο. Κι απ’ ότι φαίνεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιλέγει να μας χαλάει τις Κυριακές. Την προηγούμενη ανακοίνωσε το χαράτσι στα ακίνητα, σήμερα ανακοίνωσε ότι αύριο έρχεται νέο πακέτο μέτρων. Το οποίο, όπως είπε με την ευφράδεια που τον διακρίνει, ότι δεν είναι έκτακτα, τα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο.
Για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και μετά από νέα κυβερνητική σύσκεψη, τα έχουμε ήδη γράψει. Απολύσεις, περικοπές, κλείσιμο δημόσιων φορέων, μείωση δημόσιων δαπανών από παντού. Από τη νέα θλιβερή εμφάνιση του κ. Βενιζέλου πρέπει να κρατήσουμε ορισμένα σημεία που δείχνουν το… ανάστημα του ανδρός αλλά που ουσιαστικά απογυμνώνουν τον κ. Αντιπρόεδρο στα μάτια της κυβέρνησης.

  1. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, για όλα φταίει η ρευστή οικονομική κατάσταση παγκοσμίως και οι επιθέσεις των κερδοσκόπων.
  2. Φταίνε επίσης πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, αναλυτές, οικονομολόγοι που μιλούν για την οικονομία και κάνουν κακό στην Ελλάδα.
  3. Του φταίει επίσης ο Σαμαράς. Επιτέθηκε με οξύτητα στο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας διότι, όπως είπε, αν και ενημερώθηκε από τον ίδιο για την κατάσταση, στη Θεσσαλονίκη μίλησε με ανευθυνότητα. Δηλαδή ένας υποψήφιος πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να παρουσιάζει το σχέδιό του για τη χώρα. Δεν μπορεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τα λάθη της. Πρέπει απλά να μείνει στις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Βενιζέλου λες κι αυτός διεκδικεί τη μόνιμη αλήθεια σ’ αυτό τον τόπο. Μα καλά, ο Σαμαράς φταίει για τον προϋπολογισμό που δεν βγαίνει, για τις μαύρες τρύπες, για το έλλειμμα, για την αναξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό;
  4. Ο κ. Αντιπρόεδρος, όπως συνηθίζει, δεν έκανε ούτε τον κόπο να πει μια κουβέντα για τα λάθη τα δικά του και της κυβέρνησής του. Σα να μην υπάρχουν δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έφεραν τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο.
  5. Επέσεισε και πάλι το φόβο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ έτσι ώστε να στρώσει το δρόμο για ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
  6. Ανακοίνωσε τρεις αποφάσεις – πλαίσια. Πλήρη υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων 2011-2012, δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών. Κι αυτά θα τα πετύχει με άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Να υποθέσουμε ότι είναι καλό αυτό που ψηφίστηκε τον Ιούνιο. Γιατί δεν τον εφάρμοσαν το νόμο και άφησαν να περάσουν τρεις και πλέον μήνες με αποτέλεσμα να βουλιάξει κι άλλο η χώρα;
  7. Για το χαράτσι είπε και πάλι ότι είναι δίκαιο και αναλογικό και το χαρακτήρισε «ασφάλιστρο κινδύνου» ώστε να σωθούν οι περιουσίες των Ελλήνων.
  8. Επιτέθηκε σε δημοσιογράφους τους οποίους χαρακτήρισε κήρυκες της ανομίας διότι, όπως είπε, τρομάζουν τον κόσμο και του ζητούν να μην πληρώσει το χαράτσι. Μάλιστα, προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι από το χαράτσι στα ακίνητα, ρίχνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στους πολίτες.
  9. Κι όταν τον ρώτησαν μήπως το μέτρο θα αποτύχει επειδή δεν έχει ο κόσμος λεφτά να πληρώσει είπε και το αμίμητο: Μας πιστεύετε ότι ζούμε αλλού; Ακριβώς αυτό πιστεύουμε κύριε αντιπρόεδρε.
  10. Τέλος, δε θα πρέπει να μην παρατηρήσουμε ότι ακόμη μια παρουσία του χαρακτηρίστηκε από αμετροέπεια, από αλαζονεία κι από προσπάθεια ηγετικής παρουσίας.
Και κάτι τελευταίο συνολικά για όλο αυτό το θίασο που έστησε τις τελευταίες ώρες το σκηνικό θρίλερ για την Ελλάδα. Ο κ. Βενιζέλος είπε όχι πανικός, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις τράπεζες και την οικονομία. Τότε ο άφαντος πρωθυπουργός γιατί ανέβαλε το ταξίδι του στην Αμερική; Γιατί η κυβέρνηση δήλωσε ότι η εβδομάδα είναι κρίσιμη; Μήπως για να προκαλέσει πανικό στον κόσμο και να κάτσει σα χάνος τη Δευτέρα να δει τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων;
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: