Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ

Εδώ και μήνες η Δημοτική αρχή του νέου Καλλικρατικού δήμου Κισάμου διέσπειρε ανυπόστατες φήμες περί υπερχρέωσης του δήμου, εξ αιτίας μεγάλων χρεών που άφησε η πρώην δημοτική αρχή. Επί μήνες αναπτύχθηκε, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, παραφιλολογία του καφενείου ότι δήθεν ο νέος Δήμος Κισάμου δεν μπορεί να κάνει έργα ούτε να πληρώσει οφειλές, λόγω του μεγάλου χρέους που άφησε.
Όμως επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ήλθε η απάντηση του υφυπουργού κ. Ντόλιου στις 16-6-2011 όπου πληροφορεί ότι τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Κισάμου εδόθησαν από την νέα δημοτική αρχή διογκωμένα (άραγε από λάθος;) με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ο δήμος υπερχρεωμένος, όπως ακριβώς η δημοτική αρχή διέσπειρε στα καφενεία.
Η δημοτική αρχή του νέου Καλλικρατικού δήμου καλό είναι να ασχολείται με την λύση των πραγματικών προβλημάτων και να αφήσει κατά μέρος την πολιτική των δημοσίων σχέσεων και της κατασπατάλησης των χρημάτων για λόγους βολέματος αποτυχόντων δημοτικών συμβούλων και των συγγενών τους.
Αν από 1-1-2011 είχε ακολουθήσει άλλες πολιτικές, τότε θα διαπίστωνε ότι υπάρχουν χρήματα για αναπτυξιακές μελέτες, αναπτυξιακά έργα,και τακτοποιήσεις υποσχέσεων σε επαγγελματίες της Κισάμου
Φρόσω Σκουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: