Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΜΗΝ ΚΤΙΖΕΙΣ ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Στο οξύ πρόβλημα που έχει προκύψει στην άρδευση των θερμοκηπίων και των υπόλοιπων καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας, ύστερα από την καθίζηση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων δόθηκε προσωρινή λύση σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με την παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Υιοθετώντας σχετική πρόταση του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας αποφασίστηκε:
-1. Η άμεση σύνδεση του νερού της υδρομάστευσης Πλοκαμιανών σε μια από τις υπάρχουσες αντλίες του αντλιοστασίου της λιμνοδεξαμενής Αγίων Θεοδώρων.
-2. Η άρδευση των θερμοκηπίων της περιοχής Κεφαλίων από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Κεφαλίων.
-3. Η τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος με γεννήτρια για την άντληση του νερού της λιμνοδεξαμενής Χρυσοσκαλίτισσας και την διοχέτευση του στο δίκτυο άρδευσης.
-4. Η κατασκευή γεώτρησης μετά τη υδρομάστευση Πλοκαμιανών, και
-5. Η κατασκευή νέας γεώτρησης στην περιοχή που ήδη υπάρχει η γεώτρηση Βολακιά.
Στη σημερινή σύσκεψη τέθηκε όμως και το ζήτημα της αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής Αγίων Θεοδώρων και αποφασίστηκε η εκπόνηση τεχνικής μελέτης από τον ΟΑΔΥΚ.
Φυσικά τώρα είναι και μια καλή περίπτωση να μάθουν επιτέλους οι πολίτες, και προπαντός οι καλλιεργητές της Χρυσοσκαλίτισσας, πως και γιατί χάθηκαν τόσα εκατομμύρια με λάθος μελέτες και λάθος χειρισμούς. Αποδείχτηκε ότι πραγματικά και οι δυο λιμνοδεξαμενές ήταν παλάτια πάνω σε άμμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: