Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΨΗ

Ο «κοπρίτης» ψηφοφόρος, εκλέγει «ντιντήδες» πολιτικούς
Οι έννοιες «κοπρίτης» και «ντιντής» μπήκαν ξαφνικά στη πολιτική ζωή του τόπου. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε. Αφού ολόκληρο το πολιτικό σύστημα καταρρέει, ήταν επόμενο και οι αντίστοιχοι χαρακτηρισμοί να παίρνουν την κατηφόρα. Έτσι μια μερίδα των πολιτών – ψηφοφόρων χαρακτηρίζονται ..... ως «κοπρίτες» και μια μερίδα των εκλεγμένων πολιτικών ως «ντιντήδες».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, σε μια έξαρση ειλικρίνειας, οφείλουμε να ομολογήσουμε, λέει μερικά σωστά πράγματα στη γνωστή συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ: «Έπεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάνουμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους…..μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί….».
Εμείς, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο, όχι γιατί διόριζαν  οι πολιτικοί κατά χιλιάδες στο Δημόσιο και υπερχρέωσαν τη χώρα, καθόσον η απάντηση δίνεται από τον ίδιο «..για να πάρουμε την ψήφο τους…», αλλά το ερώτημα που θέλουμε να απευθύνουμε είναι:
Και τι ψήφο τι την κάνατε;
Θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», δηλαδή θυσιάζουμε κάτι για να επιτύχουμε κάτι υπέρτερο. Όμως ποιο ήταν αυτό το υπέρτερο, στην προκειμένη περίπτωση; Η εκλογή ενός «ντιντή» πολιτικού μήπως; Θεωρούσαν μήπως ορισμένοι πολιτικοί την εκλογή του εαυτού τους, ως το υπέρτατο αγαθό που θα έπρεπε να επιτευχθεί, ακόμα και με υπερχρέωση της χώρας; Και ωραία, εξελέγησαν και λοιπόν; Τι πέτυχαν;
Ο «κοπρίτης» που διορίζεται με αυτόν τον τρόπο, όντως παραμένει κοπρίτης, αλλά και ο πολιτικός που εκλέγεται με τις ψήφους του «κοπρίτη» τι είδους πολιτικός είναι; Και πως φαίνεται στα μάτια της υπόλοιπης κοινωνίας; Τι παραδείγματα δημοκρατίας και αξιοκρατίας παραδίδει;
Η απάντηση δίνεται από την ίδια την κατάντια μας. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: