Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

"Σύμφωνα με την Frontex πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά ρεκόρ εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που καταγράφηκαν το 2006".
Για το παραπάνω κειμενάκι έχω το παρακάτω ....του Παπαχελά απο την καθημερινή!
....."Ξέρω ότι πολλοί διαφωνούν με αυτήν τη θέση και φτάνουν στο σημείο να εγκαλούν όποιον μιλάει για λαθρομετανάστες, προτιμώντας το πολιτικώς ορθόν παράνομοι μετανάστες. Ήδη βγήκαν στο σεργιάνι μαζί με τις γνωστές ομάδες, που θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένας τεράστιος σταθμός transit για όποιον αδικημένο ή πραγματικά κολασμένο θέλει να βρει καταφύγιο. Με τη λογική τους θα ήταν πολύ πιο απλό να καθιερώσουμε και απ’ ευθείας πτήσεις από το Πακιστάν ή την Αλγερία για όσους θέλουν να έλθουν στη χώρα μας χωρίς τα απαραίτητα «χαρτιά». Όλοι μας συγκινούμεθα και ανατριχιάζουμε με τις εικόνες που βλέπουμε, τα πεινασμένα παιδιά, τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μιζέρια. Ομως, όσο σκληρό και αν είναι, οφείλουμε να σκεπτόμαστε με βασικό γνώμονα τι συμφέρει την πατρίδα μας και τους πολίτες της. Δεν συμμετέχουμε σε διαγωνισμό ανθρωπιάς, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με σκληρά διλήμματα, που απαιτούν εξίσου σκληρές λύσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια: