Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αν οι δημότες θα μπορούσαν να εκλέξουν τους αντιδημάρχους τους, άραγε ποιους θα ήθελαν σε αυτές τις θέσεις;
Αυτόν τον καιρό και μετά την δημοσίευση των ονομάτων των δικών μας αντιδημάρχων, στην πιάτσα δεν ακούς τίποτα άλλο εκτός ....
- Γιατί άραγε να μην ήταν ο τάδε; 
- Γιατί δεν μπήκε ο δείνα, που είναι και καλό παιδί;
- Γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής να είναι αυτοί που είναι τώρα;
Αμερόληπτα οι δημότες θα προτιμούσαν μια ανανέωση, ή στην χειρότερη περίπτωση ένα πάντρεμα παλιού και νέου....ατυχήσαμε στην πρόβλεψη όμως! 
Ως και την τελευταία στιγμή, κανείς δεν περίμενε ότι θα υπήρχαν αυτοί οι αντιδήμαρχοι που έγιναν σήμερα, αυτό ήταν σίγουρο! 
Και το λέμε αυτό, όχι επειδή δεν έχουν πείρα και γνώσεις, ούτε ότι δεν μπορούν να προσφέρουν, αλλά σε πιάνει το γαμώτο και απελπίζεσαι που σχεδόν 30 χρόνια τους τρως στα μούτρα και μάλιστα χωρίς να φταις σε αυτό!
Η ιστορία μοιάζει σαν την αιώνια επιστροφή, μόνο που αυτή ήταν παραμύθι όνειρο ....ενώ τώρα δυστυχώς είναι αλήθεια...πολύ αλήθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: