Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΕΦΑΛΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Κάπου διάβασα οτι η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τον πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και να το ξαναφέρει με άλλο τρόπο την επόμενη χρονιά σταματώντας όμως όλα τα έργα που είχαν εγκριθεί. Το πρόγραμμα ήταν ύψους €1,5 δισ. προερχόμενου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έδωσε για πρώτη φορά μετά από πάνω από δυο δεκαετίες τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε βασικά έργα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, σχολεία), τα οποία μέχρι σήμερα έμεναν μετέωρα.  
Η Δημοτική αρχή Κισάμου βασιζόταν πολύ σε αυτό το πρόγραμμα μάλιστα τελευταία είχε επικαιροποιήσει κάποιες μελέτες και προχώρησε στον διαγωνισμό για το έργο «Προμήθεια-Τοποθέτηση Εξοπλισμού Για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών του Δήμου Κισάμου», προϋπολογισμού 190.000€ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), «Προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομου συστήματος προκατασκευασμένου υπέργειου κολυμβητηρίου και Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 του Δήμου Κισάμου», συνολικού προϋπολογισμού 460.000€ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Πάντως όπως βλέπω και στις φωτογραφιες που μου έστειλαν απο το Κεφάλι η παιδική χαρά εκεί ειναι άκρως επικίνδυνη και καλό ειναι να μην περιμένουμε τον Φιλόδημο ΙΙ για να την συντηρήσουμε... ας στείλουν κάποιον, μα τόσο προσωπικό υπάρχει στο δήμο μας. 

Τα περισσότερα απο τα όργανα-παιχνίδια ειναι σε πολύ κακή κατάσταση που εγκυμονούν κινδύνους.

Υ.Σ Η παιδική χαρά του Κεφαλίου δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα αναβάθμισης όπως έδωσε στην δημοσιότητα πριν λίγες μέρες η δημοτική αρχή Κισάμου. Οι παιδικές χαρές που θα ή έγιναν παρεμβάσεις ειναι Λιβαδίων, Λουσακιών, Ποταμίδας, Γραμβούσας (Νέου Χωριού), Δραπανιά και Περιβολακίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: