Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ

Όλα ξεκίνησαν με μία ιδέα: να καταφέρουμε να φτιάξουμε την "Κίσαμο από την Αρχή". Σε αυτή την ιδέα ανταποκρίθηκαν πολλοί και μάλιστα με ιδιαίτερη θέρμη και ζήλο. Άλλοι πάλι αυτή την ιδέα χλεύασαν, άλλοι την φοβήθηκαν, άλλοι την απαξίωσαν. 
Στην αρχή ήμασταν λίγοι, στην πορεία όμως η ομάδα μας μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο. Αυτός ο κόσμος που συμπορεύτηκε μαζί μας δεν αφορούσε το ψηφοδέλτιο, ούτε τις εκλογές. Οι εκλογές άλλωστε, για όλους εμάς ήταν απλώς ένας δρόμος, τον οποίο αποφασίσαμε να περπατήσουμε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας. 
Είδαμε πολλά, είδαμε μάσκες να πέφτουν, είδαμε ανθρώπους να κάνουν πίσω, είδαμε φίλους και γνωστούς να προβληματίζονται. Τίποτα από όλα αυτά δεν μας σταμάτησε. Αντιθέτως πεισμώσαμε και με το χέρι στην καρδιά πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε όσο και αν ο δρόμος φαινόταν δύσκολος. Και αυτό κάναμε. 
Φίλες και φίλοι, 
Με εμφανή συγκίνηση, καταθέσαμε το συνδιασμό μας, ο οποίος αποτελείται κυρίως από νέες και νέους, από ανθρώπους που για πρώτη φορά βγαίνουν μπροστά, από ψυχές "γιγάντων". 
Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ που πιστέψατε στον Μιχάλη, στην ιδέα πάνω απ' όλα, στο ότι καταφέρατε να γίνετε μέλη της οικογένειάς μου. Είστε η δύναμή μου, η πρώτη μου ευθύνη, η έμπνευσή μου, το ανθρώπινο "υλικό" με το οποίο ονειρεύομαι και είμαι σίγουρος πώς μπορούμε να χτίσουμε την "Κίσαμο από την Αρχή". 
Αυτή είναι και εγγύηση μας στην κοινωνία. 
Πρόσωπα καθαρά, ψυχές αγνές, σκέψεις που δεν τις βαραίνουν τα κόμπλεξ, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τα ιδιοτελή συμφέροντα. 
Αυτοί είναι οι άνθρωποι μας, με αυτούς θα χτίσουμε την Κίσαμο, με αυτούς θα πορευτούμε μπροστά και σε αυτούς οφείλουμε να δώσουμε το βήμα και τα ηνία, ώστε να πάρουν τον τόπο μας στα χέρια τους. 
Σε όλη αυτή την πορεία κατάλαβα καλά πως οι Άνθρωποι είναι ανώτεροι από τα νούμερα, τα φαινόμενα πολλές φορές απαιτούν, καθώς επίσης ότι δεν χρειάζεται να διχαζουμε οικογένειες λόγω των εκλογών. Γι' αυτό προτίμησα πολλές φορές να είμαι εγώ αυτός που κάνει ένα βήμα πίσω προκειμένου να προστατευθούν άνθρωποι που τους ασκήθηκαν έντονες και ανεντιμες πιέσεις.
Όποιο και αν είναι τελικά το κόστος των επιλογών μου είμαι πραγματικά περήφανος και ήσυχος με τη συνείδησή μου που επέλεξα να σας κοιτάξω όλους ίσια στα μάτια, τίμια και με ειλικρίνεια. 
Ψηφοδέλτιο: "Κίσαμος απ' την Αρχή"
Υποψήφιος Δήμαρχος: Θεοδωρογλάκης Μιχάλης του Θεόδωρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: