Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΤΗ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ

200 ίσως και παραπάνω ήταν αυτοί που άκουσαν το κάλεσμα του save_falasarna και έτρεξαν την Καθαρά Δευτέρα στην Παχιά Άμμο στη Φαλάσαρνα να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια του Τσατσαρωνάκη να χτίσει στην περιουσία του, την ίδια ώρα που οι άλλες δυο προστατευόμενες περιοχές μας ειναι στα χειρότερα τους (Λαφονήσι και Μπάλος) την ίδια ώρα που 200 μέτρα παραπέρα απο εκεί οι αμμοθίνες εξαφανίζονται η μια μετά την άλλη. 
Με ένα στόμα όλοι διαδήλωσαν για την ελεύθερη πρόσβαση της παραλίας αλλά όλοι πήγαν απο εκεί που θα πήγαιναν ακόμα κι αν φτιαχνόταν αύριο ένα μεγάλο ξενοδοχείο εκεί. Η βόλτα περιλάμβανε και ξενάγηση στο απειλούμενο κρινάκι όσο και στον αρχαιολογικό χώρο που όμως ήταν κλειστός. 
Κρίμα βέβαια που η δημοτική μας αρχή δεν συμμερίστηκε τον αγώνα (δυναμικά και αποφασιστικά), και να κάνει μαζί με τους εκδρομείς του save_falasarna την καθιερωμένη γιορτή των κούλουμων αντί για τον Τράχηλα εκεί...αλλά μάλλον θα είχε τους λόγους της.
Ο αγώνας αυτός ειναι χαμένος όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να τον κάνουν ..αγωνα αφού δεν ειναι συλλογικός για τις προστατευόμενες περιοχές μας αλλά ατομικός για τη Φαλάσαρνα και εκεί ειναι η δική μου αντίθεση μιας και όλοι όσοι παρευρίσκονται σε αυτές τις φιέστες δεν βλέπουν παραπέρα απ' ότι τους πουν. Λαφονήσι και Μπάλος ειναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά εκεί κανένας δεν μπορεί να πει το παραμικρό μιας και εκεί μοναδικοί τρυγητές ειναι οι Δήμοι.... έτσι και ηθελημένα τα μάτια πρέπει να στραφούν εκεί που δεν τρυγάτε ακόμα ...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: