Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ

Μια μεγάλη μερίδα πολιτών όχι μόνο απο εδώ αλλά σχεδόν απ' όλη την Κρήτη, που αγαπάμε τις προστατευόμενες περιοχές μας, κάνουμε τις βολτούλες μας σε αυτές όλο το χρόνο. Μάλιστα θα έλεγα οτι πάμε περισσότερες φορές τον χειμώνα και την άνοιξη απ' ότι το κατακαλόκαιρο που όλοι ξέρουμε τι γίνεται σε αυτές... Λαφονησι- Μπάλο και Φαλάσαρνα.

Στην τελευταία μου βόλτα λοιπόν είδα αυτούς τους πασσάλους καρφωμένους σε όλο το μήκος της παραλίας του Μπάλου και αναρωτήθηκα ποιος ο λόγος που παραμένουν εκεί και μετά το τέλος του "τρυγητού". Είναι μια άσχημη εικόνα που γεννά απορίες για το τι κάνει εκεί ο μοναδικός τρυγητής της περιοχής μας και δεν καθαρίζει όπως οφείλει την περιοχή. Αν δεν το ξέρει τότε μάλλον ειναι άκυρες και οι αποφάσεις για τις πληρωμές στους αντιπροέδρους που έχουν οριστεί σαν υπεύθυνοι της προστασίας των περιοχών που νοικιάζει η μονομετοχική μας. 
Τα κρινάκια θα τα καταστρέψει ο Τσατσαρώνης στη Φαλάσαρνα σίγουρα όταν κάποτε θα φτιάξει το ξενοδοχείο του...ως τότε όμως κάποιοι άλλοι θα καταστρέφουν δίχως λόγο. Ή υπάρχει λόγος; 
Καλό ειναι η επιτροπή των οικολόγων που έχει αναλάβει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στις προστατευόμενες περιοχές μας να ξεκινήσει τις βολτούλες της και αυτή για να δει με τα μάτια της την κατάσταση.... 
Αν ασχολούμαστε μόνο με ότι μας συμφέρει τότε καλό ειναι να την διαλύσουμε την επιτροπή των "σοφών", γιατί οσο περνά ο καιρός φαίνεται οτι ο λόγος της ύπαρξης των ειναι άλλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: