Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 Την 21 Μαΐου 1823 η “Τερψιχόρη” του αρμοστή της Κρήτης Μανώλη Τομπάζη κατέπλευσε στο κόλπο της Κισάμου. Η αποβίβαση του Αρμοστή και των στρατιωτών του έγινε πιθανότατα στον Δραπανιά. Από εκεί ο Τομπάζης κατευθύνθηκε στο φρούριο της Κισάμου για να το καταλάβει, πράγμα που το έκανε με μεγάλη ευκολία. 
Στην παραπάνω φωτογραφία που ειναι για την εκδήλωση αυτή των 100 χρόνων απο την απελευθέρωση της πόλης της Κισάμου απο τον Τομπάζη, όπως φαίνεται και όπως έχει αναλύσει πολύ καλά ο  φιλόλογος- αρχειονόμος  Κωνσταντίνος Π. Φουρναράκης (άσχετο αν έγινε λίγα χρόνια μετά) φαίνεται στο κέντρο της φωτο ο βωμός με την φωτογραφία του Τομπάζη και η χρονολογία 1823.
Φέτος τον Μάιο συμπληρώνονται 200 χρόνια απο την ημέρα αυτή και δεν θα ήταν άσχημο να εορταστεί η μέρα αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: