Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη είχε χθες, Τετάρτη, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, Παναγιώτης Αντωνόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νεκτάριος Κουμάκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο των μελετών που εκπονούνται στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος του νέου ΒΟΑΚ, για το οποίο σύντομα θα υποβληθεί η περιβαλλοντική του μελέτη, καθώς θα ενταχθεί στην προαίρεση του διαγωνισμού παραχώρησης. Παράλληλα, συζητήθηκε και η μελέτη της Παράκαμψης Κισάμου, έργο που πρέπει να υλοποιηθεί μαζί με το νέο αυτοκινητόδρομο.
Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε την πορεία του διαγωνισμού για το έργο του δίδυμου Φράγματος του Ποταμού Ταυρωνίτη, την αναμενόμενη -εντός του επόμενου μήνα- συμβασιοποίηση και εκκίνηση του έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ Γεωργιούπολη – Πετρές, την έναρξη κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, καθώς και την πορεία των μελετών των νέων Λυκείων Κισάμου, οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα από την ΚΤΥΠ.

Τελικά τα 6-7 θέματα που απασχολούν την Δυτική Κρήτη τα 4 ειναι στην περιοχή μας... και όπως γίνεται τέτοιες μέρες βγαίνουν στην επιφάνεια για να μας θυμίσουν οτι δεν τα ...ξέχασαν.
Νέος ΒΟΑΚ, παράκαμψη πόλης Κισάμου, φράγμα Ταυρωνίτη, και νέα Λύκεια.
Όπως διαβάζεται και στο δελτίο τύπου οι μελέτες ειναι έτοιμες σχεδόν σε όλα. Μόνη παραφωνία τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ που και αυτά θα φτιαχτούν σύντομα. 
Τζάμπα ο σανός.... τέτοιες μέρες.

Υ.Σ Για την μελέτη παράκαμψη τη πόλης της Κισάμου καλό ειναι να δούμε και εμείς τις μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: