Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Συγνώμη ζήτησε η γνωστή τραγουδίστρια κ. Δήμου που κάθισε στον Θρόνο -βήμα της αρχαίας Φαλάσαρνας ...έ δεν ειναι η πρώτη ούτε η τελευταία που "καθίζει" στο βήμα αυτό ..ούτε θα του κάνει περισσότερη ζημιά απο το φορτηγό που τον διέλυσε κάποτε.
 Ο Θρόνος-βήμα ειναι λαξευμένος πάνω σε φυσικό βράχο της περιοχής και κανείς ως τώρα δεν έχει προσδιορίσει τη χρήση του με ακρίβεια.
Οι θεωρίες πολλές:
Άλλοι λένε πως ήταν θρόνος όπου καθόταν ο τοπικός ηγεμόνας, άλλοι πως αποτελούσε βήμα για δημόσιες ομιλίες, άλλοι οτι λαξεύτηκε πάνω στο βράχο και αφιερώθηκε στο θεό Ποσειδώνα, για την ναυτική δύναμη που ήταν η Φαλάσαρνα και τελευταία οτι έγινε προς τιμήν της θεάς των Φοινίκων της Αστάρτης.
Ότι και να' ναι αποτελεί πρόκληση στο να φωτογραφηθείς μαζί του.. κανείς μαλλον δεν αντιστέκεται, κάποιοι δε το δημοσιοποιούν και ....με μια συγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: