Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Ούτε μια μέρα δεν πέρασε και σήμερα είχαμε ξανα περιστατικό στο ανέβασμα του Μπάλου ... κάποιος πάλι υπέρβαρος η υπέρβαρη δεν τα κατάφερνε, οπότε πήρε για βοήθεια... πήρε πάλι για να τον ανεβάσουν. Στο σημείο έφτασαν 6 άνδρες του πυροσβεστικού σταθμού Κισάμου αλλά .....δεν τον βρήκαν .. Μάλλον αφού ήπιε λίγο νερό και ξεκουράστηκε συνέχισε ως και το χώρο σταθμευσης, χωρίς βέβαια να ενημερώσει οτι ειναι καλά και δεν χρειάζεται πλέον βοήθεια.  
Οι άνδρες όμως της ΠΥ Κισάμου ανεβοκατέβηκαν το μονοπάτι ως υποχρέωση είχαν, αλλά ο τουρίστας άφαντος ....Δεν ειναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό, και με τους χιλιάδες τουρίστες που υπάρχουν εκεί κανένας δεν ξέρει πότε είναι ένα συμβάν σοβαρό ή μπορεί και να γίνεται για πλάκα. 
Ευτυχώς η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας και δεν πήγε ασθενοφόρο ούτε χρειάστηκε να επιστρατευτούν εθελοντές ... 
Είμαστε για ακόμα μια φορά απροετοίμαστοι να δεχτούμε τόσο κόσμο και αυτό φαίνεται οτι απο την μια που δεν υπάρχει η στοιχειώδης οργάνωση σε ένα τόπο που καθημερινά μαζεύει πάνω απο 5.000 κόσμο, αλλά και απο την άλλη αυτοί που έχουν την εκμετάλλευση του Μπάλου δεν κάνουν ούτε αυτά που η κοινή λογική προτάσσει. 
Τόσα χρήματα εισπράττονται εκεί, ένας σταθμό ξεκούρασης με δυο άτομα μόνιμα να βρίσκονται εκεί στην ανηφόρα ειναι επιτακτική ανάγκη......απορώ πως δεν το ξέρει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: