Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κισάμου ζητάει την προσωρινή απομάκρυνση του αναδόχου απο τα σχολεία εως ότου ο δήμος μεταφέρει τον εξοπλισμό που ξέχασε να απομακρύνει εδώ και τρία χρόνια απο αυτά.
Τρία, σχεδόν, χρόνια από τον σεισμό του Νοέμβρη του 2019 που κατέστρεψε το, ασυντήρητο, συγκρότημα του ΕΠΑΛ – ΓΕΛ Κισάμου, ξεκίνησε αυτές τις μέρες η πολυπόθητη κατεδάφιση.
Καταρχάς είναι εμπαιγμός για το λαό της Κισάμου να βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη που έχουν και την κύρια ευθύνη για αυτές τις καθυστερήσεις και να επιχαίρουν για αυτό το γεγονός και κατά δεύτερον είναι απόλυτα κατανοητή από εμάς η αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας  για το ότι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, που έχει αγοραστεί με τα χρήματα του λαού, παραμένει ακόμα στο υπό κατεδάφιση κτήριο.
Αρκετό καιρό τώρα, περίπου χρόνος, μετά από πιέσεις, βρέθηκε χώρος για να μεταφερθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός, εγκρίθηκε, μάλιστα, και κονδύλι για να δοθεί σε μεταφορική και να πάνε σε αυτόν τον χώρο. Είναι ακατανόητο από εμάς γιατί αυτό δεν έγινε. Η σημερινή (προχθεσινή) σύσκεψη στο Δημαρχείο, που ζητήθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Σταθάκη, μάλλον περιέπλεξε, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής,  περισσότερο, το ζήτημα παρά το έλυσε.
  Αντί σε συνεργασία εκπαιδευτικής κοινότητας και Δήμου να γίνει η απομάκρυνση όλου του εξοπλισμού, ακούστηκαν, από υπεύθυνα χείλη, παράξενα πράγματα, τα αναφέρει και στην ανακοίνωση που έδωσε χθες 26 Αυγούστου ο κ. Σταθάκης, όπως να πηγαίνουν οι διευθυντές να παίρνουν ότι νομίζουν και άλλα τέτοια που μόνο περισσότερη ανησυχία προκαλούν, για το τι μέλει γενέσθαι.
Εδώ να αναφέρουμε ότι η μόνη αρμόδια υπηρεσία η οποία μπορεί να αποφασίσει τι πάει για καταστροφή και τι όχι είναι η ΔΔΔΥ (Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού), πρώην ΟΔΔΥ, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Διευθυντών, των Λυκείων και στην περίπτωση μας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.   
Ζητάμε να σταματήσει τώρα τις ενέργειες κατεδάφισης ο ανάδοχος, να απομακρυνθούν όλα τα αντικείμενα και μετά να συνεχιστεί η κατεδάφιση. Αν αυτό πρέπει να το κάνει η ΚΤΥΠ, η Περιφέρεια ή ο Δήμος δεν μας αφορά. Για την λαϊκή περιουσία, όπως είναι αυτός ο εξοπλισμός, παρωχημένος  ή καινούργιος, για κλοπή ή καταστροφή της, δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή.
Κίσαμος 27-08-2022
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: