Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΝΤΕΝΕΚΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΛΑΚΚΟΥΒΑ

Αυτό που συμβαίνει με μας δεν έχει προηγούμενο... και το λέω ξεκάθαρα οτι δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ασχολούνται με τα κοινά υπεύθυνα πλην ελαχίστων. 
Όλοι μας αυτό το διάστημα έχουμε κινηθεί στο κομμάτι Κορφαλώνα ως και Βουλγάρω -Τοπόλια και παρακάτω...όλοι μας έχουμε διαπιστώσει την αδράνεια μας σε θέματα οδικής ασφάλειας, (κόμβος Κορφαλώνα τρίτη μέρα χωρίς στοπ)  αλλά και το σπουδαιότερο την αδιαφορία μας να κάνουμε κάτι ώστε να διορθώσουμε την παλιοκατάσταση αυτή. Πριν απο κάμποσους μήνες έπεσε η διακεκομμένη άσφαλτο στην ΠΕΟ του δήμου μας και κανείς δεν ήξερε το λόγο που έπεσε έτσι, ώσπου βγήκαν οι φωστήρες της αυτοδιοίκησης και είπαν οτι τα υπόλοιπα κομμάτια θα τα φτιάξει άλλος εργολάβος λίαν συντόμως.... Το καλοκαίρι ειναι στην μέση του και όχι δεν έπεσαν τα άλλα κομμάτια αλλά αν κάποιο το τολμήσουν τωρα θα δημιουργήσουν τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δεν θα έχει προηγούμενο. Έτσι πάμε για του χρόνου... 

Αυτό ειναι το ένα ζητούμενο... τώρα ερχόμαστε στο σοβαρότερο...ποιος αποφασίζει στην γειτονιά μας να ρίξει άσφαλτο πότε και που; Αντί λοιπόν να συνεννοηθούν οι υπεύθυνοι που πρέπει να πέσει η άσφαλτος την έριξαν εκεί που δεν χρειάζεται και όσοι αυτήν την στιγμή κινούνται απο την διασταύρωση του Κορφαλώνα ως και τα Καλουδιανά κάνουν ζικ- ζακ να αποφύγουν τις λακκούβες και τα χάλια του δρόμου. Κομμάτι (κίτρινο χρώμα) που περνούν 3.000 αυτοκίνητα ή το 90% για Λαφονήσι και Χρυσοσκαλίτισσα την ημέρα. Χθες βάλανε και δυο τρεις ντενεκέδες στην μέση των λάκκων για να μην σπάσουν κανένα λάστιχο ή γίνει κανένα τροχαίο.
Αποδείχτηκε πόσο ανέτοιμοι είμασταν, όχι μόνο εμείς αλλά και αυτοί που μας διαφημίζουν (Περιφέρεια) να δεχτούμε τόσους χιλιάδες τουρίστες χωρίς υποδομές...τα επόμενα χρόνια η κατραπακιά θα ειναι τέτοια που θα ψάχνουμε να βρούμε ποιο έφταιγε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: