Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΣΤΟΜΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ .... ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Όχι στα λατομεία, σεβασμός στο Περιβάλλον. 
200 άτομα αντε με βίας 250 ειμαστε σήμερα στο Λαφονήσι, για να υψώσουμε φωνή και μπέτι ώστε να μην μας πάρουν αυτό που ο Θεός μας έδωσε απλόχερα και κάποιοι θέλουν να το καταστρέψουν. Μια περιοχή που πριν απο μερικά χρόνια ήταν ολόασπρη απο τους πασπάλους του τότε εργοστασίου και των νταμαριών που χάρη στις προσπάθειες πάλι των πολιτών έκλεισε, σήμερα αμφιταλαντεύεται να ξαναγίνει το ίδιο. Ένας παράδεισος με ένα καθαρό δάσος, μια απο τις καλύτερες και καθαρότερες θάλασσες της Κρήτης, αν και έχει μια πέρα απο κάθε φαντασία επισκεψιμότητα λόγω του Λαφονησιού μπήκε στο μάτι λάθος επενδυτών. 
Θα μου πείτε τώρα είσαι ευχαριστημένος με την προσέλευση του κόσμου ; Όχι φυσικά και εδώ πρέπει να καταλάβουμε οτι αν θέλουμε να μην έχουμε παρατράγουδα και να βρίσκουν πατήματα οι επενδυτές, δεν φτάνει να ειναι  μόνο οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις μια γροθιά, πρέπει να ειναι κι όλος ο λαός. Από τον ποιο απομακρυσμένο κάτοικο του Δήμου Κισάμου, ως και τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη θα έπρεπε να ήταν εκεί σήμερα, να διαδηλώνει και να δείχνει με την παρουσία του την αντίθεση του σε όλα αυτά που σχεδιάζουν, μιας και αυτό που ερχεται ίσως αν δεν το σταματήσουμε τώρα εν τη γενέσει του, θα επηρεάσει την ζωή όλων μας. 
-  Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τον τόπο μας κι αν χρειαστεί θα κάνουμε τις ίδιες και όσες άλλες ενέργειες χρειαστούν για να μην καταστραφεί αυτός ο παράδεισος. ..ήταν το σημερινό σύνθημα που ακούστηκε. 
Ακόμα και το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για 10 λεπτά έτυχε της αποδοχής όλων όσων -κατάλαβαν λόγω γλώσσας- τον λόγο. Σίγουρα μεγάλο όπλο αυτό αν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα στις επόμενες κινητοποιήσεις, και δεν λέω για το κλείσιμο του δρόμου που ειναι κάτι παράνομο, αλλά για την ενημέρωση όλων όσων περνούν απο το Στόμιο με κατεύθυνση το Λαφονήσι τι σχεδιάζεται και τι πρόκειται να γίνει εκεί τα επόμενα χρόνια. 
Μάλιστα δεν ειναι δύσκολο να τους το εξηγήσεις απλά να τους δείξεις που να κοιτάξουν, στα γύρω βουνά και να δουν οτι οι παλιές πληγές δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ και πάντα θα χάσκουν για να μας θυμίζουν την επερχόμενη καταστροφή.
Ας ελπίσουμε οτι όσοι δεν παραβρέθηκαν να είχαν του λόγους τους, σοβαρούς και όχι για να δείξουν με την απουσία τους οτι είναι θετικοί στην καταστροφή μια απο τις πιο όμορφες περιοχές της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: