Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ....

Ο Κώστας Κουκουράκης πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου με το άκουσμα της σύστασης, όχι επιτροπής, αλλά ομάδας εργασίας* που θα σχεδιάζει και θα εισηγείται προς τα αρμόδια συλλογικά όργανα και το δήμαρχο Κισάμου κ Μυλωνάκη για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και χωροταξικά ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

- Αυτή τη στιγμή προέχει η προσήλωση στον στόχο. Πολύχρονη αδράνεια λόγω υποτίμησης του κινδύνου μας έφερε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Η ύπαρξη της ομάδας έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό της αποφασιστικότητας μας χαρακτήρα. Έχω συνεργαστεί σε πολλά θέματα με τα άλλα δύο μέλη της ομάδας, έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην επιστημοσύνη για την ακεραιότητα τους. Να θυμάστε τούτο. Θα ανατρέψουμε την δυσμενή κατάσταση. Κάνουμε αυτό που πρέπει. Ζητούμε συσπείρωση όλων. Θα υπάρξει καιρός να συζητήσουμε για  τα  λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, όχι όμως τώρα.
 
Άρα κακώς ειπώθηκε οτι λειτουργούν σαν επιτροπή οι Κουκουράκης- Μπενιουδάκη και Πρωτοπαπαδάκης, αλλά σαν ομάδα. Η ίδια ομάδα θα αντιμετωπίσει και τα προβλήματα όχι μόνο των γυψορυχείων, αλλά και τις Νατούρες στην περιοχή μας που οι περισσότερες ειναι σε κακή κατάσταση.
- Πάντως καλό ειναι η δημοτική αρχή να ενημερώνει τον κόσμο κάθε τόσο για το θέμα και φυσικά να μάθουμε, όλοι μας, πότε ειναι προγραμματισμένη η επίσκεψη της κ. Κοζυράκη και αν ειναι επίσημη η επίσκεψη της ή απλά θα έλθει για να δει αν τις έχουν πει αλήθεια ... η παραπάνω ομάδα αλλά και η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει εισηγηθεί αρνητικά κατά πλειοψηφία για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: