Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ

Με μια λιτή ανακοίνωση ο δήμος Κισάμου και ο δήμαρχος κ Μυλωνάκης προχώρησε στην σύσταση επιτροπής για το θέμα των Λατομείων και γυψορυχείων στο δημοτικό διαμέρισμα της Βάθης. Ένα θέμα που ήρθε στην επιφάνεια μετά και τις σκέψεις των "σοφών" οτι ο γύψος ειναι αυτό που μας λείπει απο την ζωή μας, και δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένος στα βουνά μας. 
Μάλιστα μάθαμε, ειναι και κάτι που το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι υπερασπιστές των λατομείων για να μας πείσουν όλους εμάς που αντιστεκόμαστε στο προφανές, οτι τέτοιο γύψο δεν υπάρχει σε ποιότητα πουθενά στην Ελλάδα. (Να άλλη μια πρωτιά της Κισάμου -παρακαλώ να γραφτεί στο βιβλίο Guinness World Records για το 2022.) 
Η επιτροπή λοιπόν που αποτελείται απο τρία άτομα τα περισσότερα γνωστά αποτελείται απο τους ....
1. Κουκουράκης Κων/νος, πρώην δήμαρχος Δήμου Ιναχωρίου
2. Μπενιουδάκη Άννα, νομική σύμβουλος
3. Πρωτοπαπαδάκης Κων/νος, μελετητής των περιβαλλοντικών ζητημάτων της χωροταξικής μελέτης με τίτλο ΣΧΟΑΑΠ στον πρώην Δήμο Ιναχωρίου.
 .. θα ειναι υπεύθυνη των απο τούδε και στο εξής στον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων που θα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ώστε τεκμηριωμένα να αποδεικνύουμε αυτό που οι άλλοι δεν βλέπουν. 
Τα μέλη της Ομάδας Συμβούλων θα είναι άμισθα, ως προς το αντικείμενο αυτό, μιας και εκτός απο τον Κώστα που ειναι ο ανιδιοτελής εργάτης της προσπάθειας, οι άλλοι δυο έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο στον δήμο Κισάμου.. και προ συστάσεως της ομάδας.
Η αλήθεια βέβαια ειναι οτι δεν έχουν την απόλυτη αποδοχή απο το Δημοτικό μας συμβούλιο και αυτό το είδαμε και όταν πρωτοειπώθηκε, αλλά και στην συνέχεια, ειδικά απο μερίδα της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου, αλλά αυτό παίζει μικρή σημασία τώρα μιας και ειμαστε πολύ κοντά στην έκδοση αποφάσεων και δεν έχουμε χρόνο να συμπληρώσουμε ή αφαιρέσουμε πρόσωπα απο την ομάδα. 
Εγώ πάντως επειδή είμαι κοντά στα γεγονότα αυτά έχω εμπιστοσύνη στον Κωστή Κουκουράκη που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην περάσει και με αποδείξεις η όποια θετική απόφαση της Αποκεντρωμένης για τα γυψορυχεία. Το μόνο που ευχομαι βέβαια να καταλάβει και η δημοτική αρχή την ανιδιοτελή προσπάθεια του Κώστα Κουκουρακη που εδώ και 10 χρόνια αγωνίζεται σχεδόν ολομόναχός του για να αποδείξει αυτά που τώρα τον βάζουν να .. αποδείξει. Είναι βέβαια και για μας μια υπενθύμιση και ιδιαίτερα προς τους δημότες της Κισάμου πόσο ανάγκη έχουμε τους ανθρώπους που ξέρουν.... και τα τελευταία χρόνια τους είχαμε .... στην αχρηστία.
Καλή συνέχεια στην επιτροπή και εύχομαι να γίνει και η επιτροπή αγώνα μιας και άλλο να βλέπουν τζερτζελέ οι υπεύθυνοι και άλλο να ακούνε κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο ..τι αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: