Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Η ΑΛΑΝΑ... ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ

 - Η πλατεία της γειτονιάς μας, που τόσα χρόνια μας έχουν υποσχεθεί ότι θα μας την φτιάξουν είτε πράσινο, είτε παιδική χαρά. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία ούτε πράσινο είναι ούτε παιδική χαρά, αλλά τα παιδιά μας αγαπάνε την γειτονιά ΜΑΣ κι εκεί περνάνε το περισσότερο χρόνο με τους φίλους τους. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ λοιπόν σχεδόν στο κέντρο του Καστελίου να υπάρχει αυτό η τρώγλη που υποτίθεται ότι λέγετε (πράσινο), ο Θεός να το κάνει, τα χόρτα να έχουν φτάσει στα 2 μέτρα, πεταμένα σίδερα με κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Το Μέλλον ανήκει στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ και το θέλουμε σίγουρα ΚΑΛΥΤΕΡΟ.... 
Στέλλα Τρ.

Αυτή η φωτο σε όλους εμάς τους μεγαλύτερους κάτι μας θυμίζει, μιας και έτσι μεγαλώσαμε, δίχως πολλά, δίχως ανέσεις, δίχως τα αναγκαία, το κάθε ελεύθερο οικόπεδο τόπος παιχνιδιού και μάζωξης. Βέβαια απο τότε πέρασαν 50 χρόνια αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση παραμένει όπως και τότε.
Αυτά λοιπόν εν ετη 2022 στην πόλη και φυσικά γνωστά τα περισσότερα στην δημοτική αρχή. Θα μου πείτε τώρα μόνο εκεί ειναι τέτοια η κατάσταση και η απαξίωση; Όχι βέβαια υπάρχουν σχεδόν σε κάθε δρόμο παρόμοιες καταστάσεις μπορεί και χειρότερες... Το θέμα ειναι ποιος θα τα δει και ποιος θα τ' ακούει... Υπάρχει κάποιος; 
Για όσους δεν μπορούν να προσανατολιστούν ειναι το τέρμα του δρόμου (ανώνυμος και αυτός απο το Ξενοδοχείο Κίσαμος προς του συνεργείο Βεστάκη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: