Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών πέτυχε η Δημοτική Αρχή Κυθήρων, στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και κατόπιν θετικής αξιολόγησης της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής, εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έργο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Κυθήρων» με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 3.059.686,00€. Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων με την συμπαράσταση και συνεργασία του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής. Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα 2 υποέργα, που θα δημοπρατηθούν διακριτά με δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό:
α) «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων – διασύνδεση δεξαμενών», προϋπολογισμού 193.548,39€
β) Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κυθήρων», προϋπολογισμού 860.000,00€ (με το ΦΠΑ). Το συγκεκριμένο υποέργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) νέων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και πέντε (5) αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού (waterkiosk), με σκοπό την παροχή επί 24ώρου βάσεως, νερού κατάλληλου για πόση στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. 
Φωτο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης Ευστράτιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: