Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ....

Εγώ έχω ξεκαθαρίσει οτι είμαι αντίθετος με κάθε τέτοια προσπάθεια στην περιοχή μας μάλιστα δεν ειναι η πρώτη φορά που γράφω, αλλά και εναντιώνομαι κιόλας με την καταστροφική ιδέα  επαναλειτουργίας των ορυχείων, σε μια περιοχή που ειναι απο τις ομορφότερες στην Κρήτη. Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης η απόφαση που δεν ειναι και κάτι τρομερό, απλά γνώμη ειναι, ήταν αρνητική κατά πλειοψηφία. Πράγμα που μπορεί να μας χαροποίησε, αλλά έχουμε πολύ δουλειά ακόμα ώσπου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν ειναι μόνο δική μου επιθυμία αλλά του συνόλου των πολιτών του Δήμου μας. Είναι απο τα λίγα θέματα που ειμαστε μια γροθιά... βέβαια θα ήταν καλύτερα για όλους μας αλλά και για την κοινωνία να είχαμε μια ομόφωνη απόφαση.... 
Χθες λοιπόν πήρα καθαρογραμμένα τα πρακτικά και την απόφαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περ. Κρήτης..... και είδα αυτό που φημολογία έλεγε τόσο καιρό οτι κάποιος δικός μας Χανιώτης, περιφερειακός σύμβουλος, τακτικό μέλος της επιτροπής, ψήφισε θετικά για τα ορυχεία γύψου στην Χρυσοσκαλίτισσα. 
Η αλήθεια ειναι οτι εξεπλάγην ... αλλά απο την άλλη δικαίωμα του ειναι να υποστηρίζει οτι θέλει, απλά ούλοι μας χρειαζόμαστε μια απάντηση γιατί αυτός και μόνο αυτός θεωρεί απαραίτητη την ξαναλειτουργία των γυψορυχείων...  το θέμα ειναι πολύ σοβαρό και σίγουρα αξίζουμε μια απάντηση.... ακόμα και απο αυτές τις σελίδες του blog. 
Τι ειναι αυτό που δεν βλέπουμε όλοι μας και βλέπει μόνο αυτός... ίσως αν μας το εξηγήσει να αλλάξουμε και εμείς άποψη και ομαδικά να καταστρέψουμε τα βουνά μας ώστε να ζήσουμε απο τον γύψο που ειναι το μόνο απαραίτητο υλικό αυτή την στιγμή στον κόσμο και έχει αξία μεγαλύτερη απο το περιβάλλον αλλά και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου. 
Ίσως μας πείσει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: