Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ....

Η Όλγα είναι μια Ρωσίδα, ίσως Πολωνέζα, ή Ουκρανέζα, Τσέχα, μπορεί και Γερμανίδα ή Αγγλίδα, να σας πω δεν έχει σημασία απο που είναι, μιας και νοιώθει και αισθάνεται Ελληνίδα. Αγαπά το ωραίο, αγαπά την Κρήτη, νοιάζεται για το περιβάλλον και θέλει να διατηρηθεί παρθένο, έτσι όπως αρμόζει σε μια απο τις ομορφότερες γωνιές του πλανήτη μας. Μοιάζει πολύ με τον δικό μας τον Colin Τ. που κάθε πρωί κατηφορίζει στην παραλία της Καλυβιανής για να την καθαρίσει...ακούραστα μες στον ήλιο και την ζέστη. Ο δήμος μάλιστα δεν προλαβαίνει να του πηγαίνει άδειες σακούλες... και να τις παίρνει γεμάτες.
Η Όλγα λοιπόν κατηφόρισε στο Κεδρόδασος τώρα που οι "θαμώνες" έφυγαν και πήρε σε τσάντες οτι είχε απομείνει απο τις ορδές... του Αττίλα. 
Και η Όλγα και ο Colins μάλλον αγαπούν περισσότερο την χώρα μας απ' ότι εμείς... έμαθαν να φροντίζουν το περιβάλλον, έμαθαν οτι δεν είναι κόπος να μαζέψουν αυτά που οι αχάριστοι πετούν επιδεικτικά καταστρέφοντας το περιβάλλον και τις μοναδικές μας ομορφιές. Εμείς εξάλλου έχουμε σοβαρότερες ασχολίες, βαμμένα νύχια ... δεν πάει και το 4Χ4 μέσα στην παραλία... άστα.
Μπράβο στην Όλγα και στο Colin  και ας μας γίνουν παράδειγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: