Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ

Διάφορα σάιτ απ όλη την Ελλάδα καταπιάνονται τις τελευταίες μέρες και μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, με τους σεισμούς που έχουν γίνει στην Κρήτη στο πέρασμα των χρόνων και έχουν καταγραφεί (ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ) και καταλήγουν στον μεγαλύτερο και καταστρεπτικότερο της ιστορίας του τότε γνωστού κόσμου του 365 μΧ που έγινε στα δυτικά μας και αφάνισε όλες σχεδόν τις τότε πόλεις της Κρήτης, αλλά και την Αλεξάνδρεια (ΣΕΙΣΜΟΣ 365 μΧ) και ΕΔΩ, και ΕΔΩ.
Αξίζει μια επίσκεψη σε όσους δεν έχουν πάει στο Μουσείο Κισάμου όπου υπάρχει ειδική αίθουσα για την εποχή εκείνη, με τα ευρήματα αλλά και φωτογραφίες, πως βρέθηκαν καταπλακωμένοι οι άνθρωποι, απο τις έρευνες των αρχαιολόγων που συνεχίζονται βέβαια εδώ στην Κίσαμο, μιας και εμείς είμασταν στο επίκεντρο του σεισμού. Μάλιστα εντός του χρόνου που είναι προγραμματισμένα και τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Χανιών θα μπορούν να δουν και εκεί τα ευρήματα απο μια άλλη ανασκαφή της Κισάμου "του Φιλάργυρου" έτσι την αποκαλούν οι αρχαιολόγοι, λόγω του μεγέθους των διαφόρων ευρημάτων που βρέθηκαν και σχετίζονται άμεσα με τον σεισμό του 365 μΧ, σε αυτήν την ανασκαφή βρέθηκε και κάποιος που δεν πρόλαβε να βγει απο το σπίτι του και τον είχε καταπλακώσει ένα δοκάρι ... με το πουγκί με τα χρήματα του στα χέρια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: