Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ.... ΒΡΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΡΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΩ

Από την ανάρτηση του Μανούσου Βολουδάκη σχετικά με μια συνάντηση του με τον υπουργό Εμπορικής ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη

Με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντηθήκαμε σήμερα, για μια σειρά από θέματα των Χανίων.
Το πρώτο ζήτημα που έθεσα είναι τα νέα έργα που έχει προτείνει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Έλαβα τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι όλα τα έργα έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Ξεχωρίζουν στην πρόταση του Λιμενικού Ταμείου τα λιμάνια του νότου (Σφακιά 11 εκ, Αγ. Ρουμέλη 6 εκ, Παλιόχωρα 12 εκ, Γαύδος 1 εκ), αλλά και η Σούδα με έργα 10 εκ. Θα το παρακολουθούμε μέχρι την οριστική έγκριση από την ΕΕ, που αναμένεται εντός του έτους.
Στη συνέχεια ανέφερα μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας: Πώς τα έργα στο λιμενίσκο του Κάτω Γαλατά ξεκίνησαν και έμειναν στη μέση, επειδή ζητήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκ των υστέρων! (Με ενημέρωσε σχετικά ο Σύλλογος Αλιέων Νέας Κυδωνίας). Νεότερα επ' αυτού την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος ανέφερα τις πιεστικές ανάγκες του Λιμενικού στα Χανιά σε προσωπικό,  λόγω και του νέου (και μεγάλου) σκάφος ανοιχτής θαλάσσης που έχει βάση Χανιά, και περιπολεί  κατά κανόνα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Y.Σ Πιστεύω αγαπητέ Μανούσο στα νεότερα να είναι και κάτι για το δεύτερο λιμάνι του Νομού... αυτό της Κισάμου, μιας και όπως βλέπω στα υπόλοιπα βρέχει πολύ χρήμα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: