Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη χθες στα Λιβάδια Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου, ο Λαφονήσιος δρόμος. Φέτος μάλιστα φάνηκε η εμπειρία που διαθέτη η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, αφού ως και την Πέμπτη 5 Αυγούστου φαινόταν ότι θα είχαμε  ακύρωση του αγώνα, μιας και υπήρχε σχετική οδηγία για απαγόρευση εκδηλώσεων σε περιοχή natura. Όμως όπως φάνηκε η επιτροπή είχε και εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη διαδρομή εκτός των απαγορεύσεων και έτσι πήραν την άδεια για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.  
Από όλοι την Κρήτη και 
την υπόλοιπη Ελλάδα αθλητικά σωματεία και δρομείς, αλλά και συμμέτοχες ξένων που βρέθηκαν για διακοπές στα νότια Δήμου μας, ανέβασαν κατά πολύ απ' άλλες χρονιές το αγωνιστικό επίπεδο του αγώνα.
Σημαντική βοήθεια για άλλη μια χρονιά οι εθελοντές, που βοήθησαν λόγω του καύσωνα των προηγούμενων ημερών, ώστε να υπάρχει περισσότερη και καλύτερη τροφοδοσίας νερού, στους αγωνιζόμενους. 
Στο τέλος του αγώνα μάλιστα προσέφεραν τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής και ένα παραδοσιακό κέρασμα. 
Όπως κάθε χρόνο πολλά συγχαρητήρια, στον Δήμο Κισάμου, στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, στο  Αννουσάκειο για το Ασθενοφόρο, και στην Αστυνομία Κισάμου.
Αξίζει τον κόπο οι Κισσαμίτες να αγκαλιάζουν τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις ακόμα και εάν γίνονται στην στην άκρη του δήμου και εκτός της πόλης.
Και να μην ξεχνάμε ο αγώνας πραγματοποιείται προς μνήμη τον σφραγισθέντων του Λαφονησιού το 1824

Δεν υπάρχουν σχόλια: