Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

 Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης νέων πυρκαγιών.
Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.
Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Μάλιστα, η υπηρεσία επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε μήνυμα προειδοποίησης  για κίνδυνο πυρκαγιάς εντός των επόμενων ημερών.

Λοιπόν τις κλείνουμε, ή έχουμε και πληρώνουμε;  
- Το ερώτημα και το μπαλάκι φυσικά στον Δήμο Κισάμου και Κανδάνου Σελίνου που έχουν τις Νατούρες με 10.000 κόσμο η κάθε μια....
Παραθυράκια βέβαια μπόλικα...αλλά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου το λέει καθαρά.... απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης νέων πυρκαγιών.
Αυτή βέβαια η απαγόρευση για τους εισπρακτικούς δήμους, βλέπε παραπάνω, είναι πολύ χειρότερη από ένα εβδομαδιαίο Lockdown..... αλλά για 10.000Ε μάλλον ούτε που θα το σκεφτούν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: