Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Μιας και σε λίγα χρόνια θα έχουμε και μεις ΒΟΑΚ ας εξηγήσουμε τι σημαίνει "Προέραιση στην Σύμβαση Παραχώρησης" που ακούμε τελευταία για τον δρόμο Χανιά-Κίσαμος. Η προέραιση είναι μια άτυπη παράταση του χρονοδιαγράμματος ώστε όταν θα γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες (γεωλογικές-τοπογραφικές-περιβαλλοντολογικές) να μπει στο κυρίως έργο που θα γίνει και το κομμάτι Χανιά-Ηράκλειο. Το κόστος για το κομμάτι Κίσσαμος -Χανιά εκτιμάται οτι θα αγγίξει τα 180.000.000 Ε, θα έχει μόλις δυο λωρίδες με διαχωριστική νησίδα φυσικά στην μέση και το πλάτος του θα είναι στα 21.5 μέτρα. Φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί αν έχει σήραγγες, πόσες γέφυρες, αλλά σίγουρα κάτι θα έχει και απο αυτά. Τέλος εφόσον θα μπούμε στην σύμβαση παραχώρησης θα έχει και διόδια με τιμή 0.063Ε το χιλιόμετρο. Δηλαδή το πήγαινε έλα στα Χανιά θα μας στοιχίζει 4.6 Ε., αν ως τότε κρατηθεί η αρχική τιμή χιλιομέτρου.
Τέλος επειδή τελευταία όλοι μιλάμε για την παράκαμψη της πόλης και γιατί ο νέος ΒΟΑΚ δεν ξεκινά απο το λιμάνι αλλά απο την είσοδο της πόλης..έμαθα οτι η παράκαμψη της πόλης είναι ένα ξεχωριστό έργο που ήδη και αυτό μελετάτε απο την Περιφέρεια. (μελέτες θα δουν τα μάτια μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: