Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Την Τρίτη είχαμε την πρώτη κατεδάφιση ετοιμόρροπου ακινήτου στην Κίσαμο και συγκεκριμένα στον Πύργο στην στροφή του Αι Γιώργη. Βάση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης τα κτήρια αυτά έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα απο το 2001 και μετά και είναι για τον Δήμο Κισάμου 13 περίπου. 
Επόμενο ακίνητο που θα "πέσει" ειναι το πρώην φαρμακείο Λυγιδάκη, ιδιοκτησίας τωρα Δήμου Κισάμου... μάλιστα σχετικά με τς κατεδαφίσεις των ιδιωτικών ακινήτων έγραψε σχετική ανάρτηση ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ Σταθάκης... καυτηριάζοντας την διαδικασία.

- Μετά την αγορά του ακινήτου "πρώην φαρμακείο Λυγιδάκη", που πραγματοποιήσαμε, για να αναπτυχθεί επιπλέον κοινόχρηστος χώρος, στην οδό Σκαλίδη, έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία κατεδάφισης του, όπως και άλλων ετοιμόρροπων κτισμάτων, βάσει της νομοθεσίας. 
Η δημοτική αρχή προχώρησε στην εν λόγω διαδικασία, όμως, αντί να ξεκινήσει από το κτίριο του δήμου, προχώρησε, από κατεδαφίσεις κτιρίων ιδιωτών και μάλιστα δίχως να τους έχει ειδοποιήσει, ώστε να απομακρύνουν τυχόν πράγματα. Κυρίως όμως να τους δώσει την δυνατότητα να το πράξουν μόνοι τους, για να μην επιβαρυνθούν τα έξοδα κατεδάφισης που προβλέπει η νομοθεσία. 
Επιπλέον προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια δίχως να έχει ειδοποιήσει τις αρχές που προβλέπεται και την επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία για να καταγράφει τις εργασίες που πρέπει να καταλογιστούν, εκτός εάν τις κάνουμε "δωρεάν"...

Η αλήθεια είναι οτι το φαρμακείο Λυγιδάκη πρέπει να πέσει για να ανασάνει λίγο η ανατολική μεριά της Σκαλίδη, αν και απο τότε που έπρεπε να πέσει, τα περισσότερα μαγαζιά είναι πλέον κλειστά ή θα κλείσουν με την αναδουλειά που υπάρχει. Βέβαια ελπίζουμε οτι δεν θα σταματήσει η νυν δημοτική αρχή μόνο στην κατεδάφιση και θα κάνει αυτό που πρέπει το συντομότερο δυνατό ώστε. Είναι μια καλή περίπτωση να αποκτήσει έξοδο προς την θάλασσα η Σκαλίδη και η δυνατότητα υπάρχει. Επόμενο είναι το άνοιγμα του τοίχου κάτω απο την Βρύση του Μαρή και η ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: