Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ.....

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει πέσει η πρόταση από την πλευρά των λοιμωξιολόγων, να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως το υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει. Τα νέα δεδομένα, με την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες, αλλάζει το σκηνικό και στα σχολεία.
Οι πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά των επιστημόνων κάνουν λόγο για πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, κι αφού βεβαίως υπάρξει μια καλύτερη εικόνα από το μέτωπο των κρουσμάτων.
Η πρόταση συζητήθηκε μάλιστα στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και να γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο σκεπτικό των επιστημόνων είναι ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου λοιπόν η παραπάνω πληροφορία δεν περικλείει την πραγματική αλήθεια... μιας και ναι το σκεπτικό είναι να ανοίξουν τα σχολεία στα τέλη Σεπτεμβρίου, όχι γιατί ελοχεύει η πανδημία, αλλά γιατί δεν θα είναι έτοιμες οι αίθουσες (προκάτ λέγε με Γιάννη) για τα Λύκεια στην Κίσαμο. Οπότε μιας και η κα Κεραμέως βλέπει μόνο τι γίνεται στην Κίσαμο και ανάλογα πράττει, μάλλον θα αποφασίσει να μην ανοίξουν τα σχολεία ώσπου να φτιαχτούν οι αίθουσες... το σοβαρό βέβαια της υπόθεσης είναι οτι ο σύλλογος γονέων του ΓΕΛ έστειλε άνθρωπο να μάθει αν αληθεύει η πληροφορία και αύριο με το καλό θα ξέρουμε με σιγουριά αν οι προκάτ αίθουσες θα βρίσκονται εδώ στην ώρα τους ή θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει σαν γονείς, σαν πόλη, σαν φορείς.  

Κρατάμε και μια δήλωση του υφυπουργού παιδείας κ. Διγαλάκη για να είμαστε σε εγρήγορση απο την τελευταία του επίσκεψη....οι απαιτούμενοι πόροι για την ανέγερση του νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος είναι εξασφαλισμένοι και ότι η πανδημία δεν δημιουργεί επισφάλειες, δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει εστιάσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και είναι αποφασισμένη να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την πορεία εκτέλεσης των έργων, και ειδικά εκείνων που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες.... για να ξέρουμε και που βαδίζουμε.  
Ολά Δεξιά μας πάνε τα πράγματα.... μέσα στην ατυχία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: