Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

Βγήκε το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναφορικά με τα οστά που είχαν βρεθεί από περαστικούς στην παραλία του Μπάλου, στις 28 Ιανουαρίου 2020.
Σύμφωνα με την Έλενα Κρανιώτη, επίκουρη καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του πανεπιστημίου Κρήτης, πρόκειται για αρχαιολογικό ανθρώπινο σκελετικό υλικό το οποίο όμως δεν είναι ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος.
«Η εξέταση των δοντιών δείχνει άτομο το οποίο δεν έχει υποβληθεί σε καμία οδοντιατρική εργασία πράγμα το οποίο είναι απίθανο για σύγχρονους ανθρώπους ενώ είναι αναμενόμενο σε αρχαιολογικούς σκελετούς. Επίσης, η ανάπτυξη ριζών από φυτά οι οποίες διαπερνούν την σπονδυλική στήλη και τμήματα οστών δείχνει ότι τα φυτά αυτά αναπτύχθηκαν αφού το άτομο βρισκόταν ήδη σε σκελετοποιημένη κατάσταση και τα οστά του ήταν ήδη αφυδατωμένα και εύθραυστα λόγω της παραμονής τους για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένα στο περιβάλλον, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για αρχαιολογικό σκελετό. Υπολογίζεται ότι ο σκελετός είναι άνω των 50 ετών (και πιθανότατα >100) και επομένως άνευ ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος», ανέφερε η κ. Κρανιώτη.

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ναυάγια και φυσικά μπορεί να ήταν στρατιώτες μιας και εκεί κοντά υπάρχει το ναυάγιο του Tank Landing Craft Mk1 που κτυπήθηκε απο γερμανικά αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: