Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Του Σταύρου Θεοδωράκη
"Νομίζω ότι πρέπει να σας πω μια ιστορία.
Την ιστορία της Κόκκινης Πόλης. Μια ιστορία του Ιταλού μαθηματικού Κάρλο Φραμπέτι.
Υπήρχε κάποτε, λέει, μια πόλη που την έλεγαν η Κόκκινη Πόλη.
Κάποια στιγμή στην αγορά κάποιοι είπαν ότι στα δυτικά, σε πολύ μεγάλη απόσταση, υπήρχε μια άλλη πόλη, «η πιο κόκκινη πόλη», η οποία ετοιμαζόταν να εκστρατεύσει εναντίον της Κόκκινης Πόλης.
Τότε αποφάσισαν να στείλουν όλο το στρατό τους στα δυτικά για να καταστρέψουν την εχθρική «πιο κόκκινη πόλη». 
Ο στρατός ξεκίνησε, αλλά χρειάστηκαν εκατό χρόνια για να φθάσει στην «πιο κόκκινη πόλη». Έφτασαν λοιπόν τα παιδιά των στρατιωτών, βρήκαν και κατέστρεψαν την «πιο κόκκινη πόλη» και πήραν το δρόμο της επιστροφή για τη δική τους Κόκκινη Πόλη. 
Μετά από 100 χρόνια, τα παιδιά τους έφτασαν στην Κόκκινη Πόλη, αλλά τη βρήκαν κατεστραμμένη από έναν στρατό που είχε έρθει, όπως τους είπαν, από τα ανατολικά.
Οι στρατηγοί, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή τη φορά για τα ανατολικά για να κυνηγήσουν τους νέους εχθρούς που κατοικούσαν, όπως μαθεύτηκε, σε μια «λιγότερο κόκκινη πόλη».
Μετά από 100 χρόνια βρήκαν τη «λιγότερο κόκκινη πόλη» και την κατέστρεψαν, αλλά, επιστρέφοντας βρήκαν τη δική τους πόλη ξανά κατεστραμμένη.
Τότε ένας πρότεινε να ανατρέξουν στα συγγράμματα του σοφού που πριν από αιώνες υποστήριζε ότι υπήρχε μόνο μία Κόκκινη Πόλη και καμία περισσότερο ή λιγότερο κόκκινη πόλη.
Τα διάβασαν προσεκτικά, μελέτησαν τον χάρτη και κατάλαβαν πως οι ίδιοι, κάνοντας κάθε 100 χρόνια τον κύκλο της γης, άλλοτε προς τα δυτικά κι άλλοτε προς τα ανατολικά,  τελικά κατέστρεφαν κάθε φορά  τη δική τους πόλη.
Αυτή είναι η ιστορία της Κόκκινης Πόλης.
Η ευθύνη λοιπόν γι’ αυτό που ζούμε είναι δική μας.
Κι αν δεν αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα ποτέ δε θα την αλλάξουμε.
Μπορεί τα φαντάσματα της «πιο κόκκινης πόλης» ή της «λιγότερο κόκκινης πόλης», να βοηθούν τους «στρατηγούς» να φαίνονται χρήσιμοι, αλλά οι «εκστρατείες» δε λύνουν τα προβλήματα.
Το παράδειγμα της «Κόκκινης Πόλης» μας λέει και κάτι ακόμα.
Ο χρόνος για να αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα δεν είναι απεριόριστος. Οι αναβολές κοστίζουν χαμένες γενιές.
Και σήμερα βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της Κόκκινης Πόλης.
Το «στράτευμα» είναι αποδεκατισμένο. Περιθώρια για άλλες «εκστρατείες» δεν υπάρχουν. Η «Κόκκινη Πόλη» όμως πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Και οι «στρατηγοί» να δουν- ή καλύτερα-, να υποχρεωθούν να δουν την πραγματικότητα".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη ο κύριος που έκανε μακεδονική προπαγάνδα και "αισθάνονταν" και "Μακεδόνας" στα Σκοπιά..

https://youtu.be/ur6UNPl2jq4
https://youtu.be/J7KXFfLYmmQ

Τάδε έφη ο κύριος που μας είπε ότι δεν πρέπει να γίνετε περιφορά επιταφίου σε Μουσουλμανικό χωρίο (εντός Ελλάδος) γιατί θα "ενοχληθούν" οι Μουσουλμάνοι..

www.xanthipress.gr/polemos-theodoraki-ke-cha-gia-tin-perifora-tou-epitafiou-ston-echino-anakinosi-tou-potamiou/

Τάδε έφη ο κύριος LARGE που διαφώνησε να ζητηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις, από το Βερολίνο.

http://www.pronews.gr/portal/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BD%CE%B4%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Τάδε έφη το φιλαράκι του ΣΟΥΛΤΣ..

http://topotami.gr/sinantisi-tou-stavrou-theodoraki-ton-martin-soults-2/

Τάδε έφη ο Υπερασπιστής του ΡΙΧΤΕΡ

http://www.dimokratianews.gr/content/56263/synigoros-pali-toy-h-rihter


Τάδε έφη ο "Πατριώτης" και Σπασμένη καπότα του Μπόμπολα... τώρα μας λέει ότι εμείς φταίμε για όλα και δεν έχουμε και πολύ χρόνο..


Γιάννη μην μολύνεις το μπλογκ σου με τέτοιους τύπους..


Ανώνυμος είπε...

ΟΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΛΟ ΒΛΑΚΙΕΣ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΙΜΑΖΕΥΗ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ..ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή αρκετοί νόμοι οι οποίοι είναι αντιχριστιανικοί, αντιευαγγελικοί και ανθελληνικοί όπως: α) Αποποινικοποίησι της μοιχείας, β) Πολιτικός γάμος, αυτόματο διαζύγιο, γ) Εκτρώσεις, δ) Επιβολή της μονοτονικής γραφής, πλημμελής διδασκαλία της αρχαίας και χριστιανικής γραμματολογίας στα σχολεία, κατευθυνόμενη διαστρέλωσι της εθνικής μας ιστορίας κ. α. ε) Ανεξέλεγκτη εισρροή μωαμεθανών λαθρομεταναστών με απώτερο σκοπό την μετατροπή της πατρίδος μας σε μια ισλαμική χώρα ή μια άθεη υλιστική πολυθρησκευτική χοάνη, στ) Τον αντιρατσιστικό νόμο, για να μην έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε την χριστιανική πίστι μας και την πατρίδα μας, αντίθετα με τους λαθρομετανάστες, που έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωσι, ζ) Την μη εκπλήρωση για το τάμα του έθνους, κ.α.
Όσοι από τους βουλευτές έχετε ψηφίσει όλους αυτούς τους νόμους, μας δείχνετε ξεκάθαρα ότι στόχος σας είναι, όχι να οικοδομήσετε και να δουλέψετε γία το καλό της πατρίδος μας, αλλά να διαλύσετε την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια, την ελληνική παιδεία, τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας από τον οποίον αντλεί ιδανικά και πνευματικές αξίες ολόκληρη η ανθρωπότης και με λίγα λόγια πολεμάτε με λύσσα, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ.
Ως επιστέγασμα και αποκορύφωμα ψηφίσατε, μάλιστα παραμονές των Χριστουγέννων (22 Δεκεμβρίου), τον κατάπτυστον νόμον για την ελεύθερη συμβίωσι των αρσενοκοιτών, σοδομιτών, ανωμάλων, όπως τους χαρακτηρίζει η Αγία Γραφή, η αρχαιοελληνική, χριστιανική και παγκόσμια γραμματολογία και ανθρωπολογία, ενώ εσείς έχετε επιβάλλει στην κοινωνία να τους ονομάζη «ομοφυλόφιλους».Με αυτόν τον νόμο διενεργείτε την πλήρη διαστροφή της ανθρωπίνης φύσεως, η οποία αποτελεί την υψίστην ύβριν κατά του Δημιουργού Θεού. Διαφθείρετε τους νέους από την κούνια τους. Με αυτόν τον νόμον δικαίως θα σας αποδώση η ιστορία τον πρέποντα χαρακτηρισμόν, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΟΔΟΜΩΝ.
Όπως προφητικά είπε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : « Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας».
Κατόπιν τούτων, όπως καταλαβαίνετε εσείς οι βουλευτές, που ψηφίσατε αυτόν τον νόμον, για εμάς τους Αγιορείτες μοναχούς και για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και Έλληνες, αλλά και για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, στην συνειδησί μας, απεμπολίσατε την ανθρώπινη φύσι διότι τολμήσατε διά κρατικού νόμου την νομιμοποίησι της διαστροφής που ούτε και τα άλογα ζώα δεν κάνουν. Για εμάς έχετε παύσει να είστε Χριστιανοί και Έλληνες.