Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΖΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Μου λέει ο άλλος "είδες τα νέα πεζοδρόμια που κάνει ο δήμος Πλατανιά;", καλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο;
Η αλήθεια είναι οτι ο δήμος Πλατανιά δημιουργεί συνέχεια, βέβαια έχει το πλεονέκτημα στο θέμα αυτό οτι είναι ένας δρόμος με εκατοντάδες μαγαζιά και χιλιάδες κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες.. οπότε ο εκεί δήμαρχος προσέχει για να έχει.
Φυσικά και μεις χρειαζόμαστε πεζοδρόμια, αλλά όχι αυτά που ονειρεύονται κάποιοι, για να απλώνουν τις καρέκλες τους και την πραμάτεια τους, να παρκάρουν και να είναι χώροι μόνιμης στάθμευσης. Χρειαζόμαστε πεζοδρόμια προς τα σχολεία για να βαδίζουν ασφαλή τα παιδιά μας, χρειαζόμαστε πεζοδρόμια προς τις παραλές της πόλης Μαύρο Μώλος και Τελωνείο, και φυσικά στους δρόμους του νέου σχεδίου πόλεως.  
Βέβαια τα πεζοδρόμια είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε μιας και είτε τα έχουμε είτε όχι εμείς τα χρησιμοποιούμε για εντελώς άλλες "δουλειές" από αυτές που πρέπει...αλλά κάποτε θα αποκτήσουμε και μεις... κάτσε πρώτα να ασφαλτοστρώσουμε τους δρόμους και μετά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ τώρα μελέτες για να δούμε πεζοδρόμια κάποια στιγμή και ψηλά στους 18 πόντους από την άσφαλτο και βέβαια να ασφαλτοστροθούν οι δρόμοι αμάν ποια γυφτιαριο καταντήσαμε

Γιάννης Κοκ. είπε...

Μια χαρά είναι τα πεζοδρόμια σας παρακαλώ! Στη Πλ. Βενιζέλου σχεδόν κάθε μέρα τα χρησιμοποιούν εταιρείες για επιδείξεις-εκθέσεις μοντέλων νέων και παλιών ! Προχθές ένας πελάτης με ρώτησε με ποιόν να μιλήσει να κάνει test drive σε ένα 4 Χ 4 γιατί δεν έβρισκε κανέναν ... Ενώ κάποιος άλλος απόρησε "μα καλά τώρα εκθέτουν και ταξί" ??? Και κάπως έτσι έρχεται κόσμος και ανάπτυξη στη μικρή μας πόλη!!! Τι να μας πει και ο Πλατανιάς ???

Unknown είπε...

Το 1995 που ξεκίνησα την δουλειά μου στην Κίσσαμο ρώτησα τον τότε δήμαρχο αν σκοπεύει ο Δήμος να κάνει κάτι με τα πεζοδρόμια.Η απάντηση του ήταν ότι σύντομα θα γίνει ανάπλαση κλπ.Μετά από 21 χρόνια η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη τουλάχιστον όσων αφορά την κεντρική λεωφόρο της πόλης που είναι όχι μόνο η βιτρίνα μας για όλους τους επισκέπτες,αλλά και εκατοντάδες παιδιά-τα παιδιά μας-αναγκάζονται καθημερινά να περπατάνε στον δρόμο πηγαίνωντας και γυρίζοντας από τα σχολεία τους!!!!!!Όχι αλλά μεγάλα λόγια κύριοι άρχοντες.Κάντε τα αυτονόητα!!!!!