Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΝΩΛΗ

"Έφυγε" από την ζωή  ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλης Κοντοπυράκης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την ασθένεια του. Η υγεία του επιβαρύνθηκε μετά την προσπάθεια που έγινε να του καταλογιστούν ευθύνες για την αποστολή παραποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων του 2009 στην Eurostat, γεγονός που τον κατέβαλλε ψυχικά. Τον Ιούνιο του 2015 κλήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να εξεταστεί σχετικά. Αν και βαριά άρρωστος εμφανίστηκε και επί 2 ώρες κατέθετε, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του προσάπτουν. Χαρακτηριστική είναι η φράση την οποία είπε με πικρία στα μέλη της Επιτροπής: «Οι πολιτικοί και η πολιτική με κατέστρεψαν ηθικά, επιστημονικά και οικονομικά».
Πικραμένος και απογοητευμένος, με ιδιαίτερα επιβαρυμένη την υγεία του τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη να κρατηθεί στην ζωή. «Έφυγε» την νύχτα της Τετάρτης, σε ηλικία 68 ετών. 
Ο Μανώλης Κοντοπυράκης, γεννήθηκε στην Κίσαμο και το 1965, σε ηλικία 18 ετών, μετακόμισε στις ΗΠΑ παίρνοντας υποτροφία σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός - μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο City College της Ν. Υόρκης. Στη συνέχεια πήρε Master's στα μαθηματικά από το CityCollege και Διδακτορικό PhD στα Μαθηματικά από το CourantInstitute του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης.
Είχε εργαστεί στην χρηματιστηριακή εταιρεία Merrill Lynch, στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης ως καθηγητής και, από από το 1984 εως το 1990 ήταν τακτικός καθηγητής στο Τμήμα των Μαθηματικών του Πολυτεχνείου CooperUnion της Ν. Υόρκης. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί τρεις φορές στο Who is who among America's best teachers, δηλαδή στη λίστα των καλύτερων καθηγητών της Αμερικής.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μάλλον το μοιραίο πρόσωπο στην επαγγελματική σταδιοδρομία του Μανώλη. Ήταν εκείνος που τον έπεισε το 1990 να διακόψει την ακαδημαϊκή του καριέρα ως τακτικού καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών στο φημισμένο Πολυτεχνείο Cooper Union και να επιστρέψει στην Ελλάδα με σκοπό να αναλάβει επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το 2004, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεσολαβήσει στον Κώστα Καραμανλή και θα προτείνει ξανά τον συντοπίτη του για το ίδιο πόστο. Έξι χρόνια αργότερα, ο Κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του θα είναι από τους ελάχιστους που θα του συμπαρασταθούν μέσα σε έναν ορυμαγδό κατηγοριών, ότι ο Μανώλης Κοντοπυράκης παραποίησε τα στοιχεία για την πρόβλεψη του δημοσιονομικού ελλείμματος. 
Καλό ταξίδι Μανώλη.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 15.00 στην Ευαγγελίστρια στην Κίσαμο! H σωρός θα βρίσκεται στην οικία του στις 10.00 αυριο το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια: