Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΨΗ....

Στα σχέδια της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν η ανάπλαση, ανάδειξη και προστασία του παραλιακού μετώπου του Κόλπου της Κισάμου.....
Μάλιστα αν θυμάμαι καλά το 2009 ο πρώην δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης είχε πει ότι μια ανάπλαση του κόλπου θα μετατρέψει σε πλεονέκτημα την μικρή τουριστική ανάπτυξη που έχει η συγκεκριμένη περιοχή, σε σχέση με τα φυσικά της χαρίσματα. Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο θα δώσει στον κόλπο Κισάμου σημαντική οικονομική και κοινωνική ώθηση, ενώ παράλληλα θα αποβεί καθοριστικό για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.
- Μήπως τελικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί;...... κι όλα τ΄αλλα θα έλθουν μοναχά τους!  Μιας και αν γίνει αυτό πολλά πράγματα που μας ενοχλούν σήμερα δεν συνάγουν να είναι μαζί;

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Σε λίγο καιρό η τεράστια Κουκουναριά του Έλους δεν θα υπάρχει...δυστυχώς!!
Βλέπω την αδράνεια των αρχών και απελπίζομαι. Μήπως είναι ώρα να επέμβει το Δασαρχείο; 
Γιατί δεν βλέπω να πολυσυγκινείται που χάνουμε τα ιστορικά δέντρα της επαρχίας μας!! 
Μάλιστα όπως λένε οι κάτοικοι του Έλους το δέντρο το έδεσαν προς τον νοτιά ..τι θα συμβεί όμως αν πιάσει ένας γερός βοριάς; 
Ήδη με τα πολλά νερά που είχαμε φέτος, έχουν γίνει κατολισθήσεις από την μεριά της παράκαμψης και οι ρίζες του φαίνονται.
Για να δούμε!!

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Γράφει ο Μανώλης Κουφάκης*
Λέγεται ότι το πάθημα γίνεται μάθημα. Ομως στην περίπτωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων η απόκτηση προσωπικής εμπειρίας… μπορεί να μη μας ωφελεί πλέον! Για τον λόγο αυτό είναι σοφό να εκμεταλλευτούμε και να μάθουμε από τη δυστυχία που συσσώρευσαν τόσα και τόσα δυστυχήματα.
Ένα πολύ αξιόλογο και παραστατικό βιβλίο με τίτλο «Οδήγηση με Ασφάλεια – Γνώσεις επιβίωσης και αλληλοπροστασίας» έχει γράψει ο Ιωάννης Στ. Παπαδόπουλος, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συντονιστής Πρόληψης Ατυχημάτων του ΕΚΑΒ (1987 – 2003). Από το βιβλίο αυτό δανείζομαι πληροφορίες για το σημερινό άρθρο.
Α. Η στατιστική
Από τη συσσωρευμένη λοιπόν δυστυχία, που προκάλεσαν οι 26.950 νεκροί και 453.580 τραυματίες, από τροχαία δυστυχήματα, στην Ελλάδα, μεταξύ 1988 και 2001, βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:......

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Όλοι κι όλοι αυτοί είναι .....φυσικά οι άγνωστοι για άλλη μια φορά κρύφτηκαν στην ανωνυμία και θα τους ξαναδούμε λίγο μετά και το τέλος του 10ου καρναβαλιού το 2016!!!
Οι προτάσεις πολλές και οι απόψεις περισσότερες..... για ένα καλύτερο καρναβάλι ακούστηκαν καταγράφηκαν και θα αξιολογηθούν από την Κοινωφελή. Πάντως ένα είναι το σίγουρο κάθε χρόνο είναι και καλύτερο...και οι κακοήθειες που ακούστηκαν μέσω αυτού του μπλοκ τελικά ήταν ανυπόστατες....

Ο ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Ξαναέρχεται ο Κορνάρος... Κυριακή πρωί θα είναι στο λιμάνι μας.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ιερατείου, προ καιρού μας είχε ομολογήσει ότι οι θεσμοί θα προτιμούσαν «οικεία πρόσωπα στην εξουσία και όχι ακραίες δυνάμεις». Δεν ήταν να απορεί κανείς, ποιος δεν θέλει να συναλλάσσεται με οικείους.
Τώρα που ο ελληνικός λαός δεν δέχτηκε την επιθυμία του ως προσταγή, μίλησε και μύρισε, πάλι, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Επανήλθε ο εκπρόσωπος του θεσμού, για να μας θυμίσει ότι δεν ψήφιζαν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί, Πα.Σο.Κ. και Νέα Δημοκρατία, τα τελευταία σαράντα χρόνια, θεωρώντας κατά συνέπεια αυτονόητο, ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει να τηρηθούν. 
Αγνοεί όμως εντέχνως, ο πρώτος μεταξύ ίσων,.......

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ
Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ του δήμου Κισάμου αποφάσισε να παραχωρήσει την χρήση του χώρου του κλειστού ∆ηµοτικού Σχολείου Τ.Κ. Σασάλου, στον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Σασάλου "Ο Σάσαλος" για έδρα του συλλόγου, φυσικά χωρίς αντάλλαγµα και για όσο χρονικό διάστηµα χρειασθεί.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΠΟΛΙΩΝ
Θεωρώ ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τ άλλα σχολεία του δήμου, που δυστυχώς έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Κάθε χωριό έχει σύλλογο και κάθε χωριό και ένα πρώην σχολείο, ή κοινοτικό κατάστημα, μπρος να ρημάζουν και να καταστρέφονται ας τα ζητήσουν από τον Δήμο μας, που δεν θα τους το αρνηθεί.

ΑΓΕΛΗ

Πρόβλημα όσο κι αν δεν φαίνεται αποτελούν τα πολλά σκυλιά που είναι "παραπεταμένα" στην πόλη!!! Τα περισσότερα αδέσποτα και σε κακή κατάσταση. Πάντως με τον νέο νόμο θα έχουν συνέπειες και αυτοί που τα αφήνουν ελεύθερα αλλά και αυτοί που τα έχουν για πλάκα.
Εδώ ο νέος νόμος!

6 ΑΝΤΩΝΗΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν ήταν του Αγίου Αντωνίου εντούτοις ο Ανυφαντής τους πέτυχε να κάθονται στο καφενείο του Παπαδάκη Κώστα στην Σκαλίδη, την εποχή που υπήρχαν δυο σινεμά στην πόλη της Κισάμου, είχε έλθει η Κόκα-Κόλα και το δρομολόγιο για τον Πειραιά το έκανε το ΚΥΔΩΝ.
Για την ιστορία...Από αριστερά: Κατσικανδαράκης Αντώνης, Κοντοπυράκης Αντώνης, Κατσικανδαράκης Αντώνης Νο2, Μαραγκουδάκης  Αντώνης, Μυλωνάκης Αντώνης, Σχετάκης Αντώνης, και οι Παπαδάκης Κωστής (ύπνος) καθιστός, Παπαδάκης Κώστας (καφές) όρθιος!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ;

Σας καλούμε στην συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δήμος Κισάμου με θέμα το 10ο ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ / KISAMITIKO KARNABALI ( carnival Kissamos ) Τα θέματα που θα συζητηθούν θα αφορούν κυρίως προτάσεις βελτίωσης που υπάρχουν για το 10ο Κισαμίτικο καρναβάλι. Περιμένουμε την ανταπόκριση και την παρουσία τόσο κόσμου, εθελοντών και καρναβαλιστών όσο και καταστηματαρχών της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με το καρναβάλι.
Δερουκάκης Μανώλης 
Πρόεδρος Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισάμου

Πιστεύω να έλθουν όλοι..ακόμα και αυτοί που δεν τους άρεσε το 9ο!!!

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

Έπεσε το πήρε και ο γείτονας και το έβαλε εκεί που πρέπει...
Τελωνείο και δεν είναι και το μόνο, χρειάζονται ένα σουλούπωμα τα σήματα στην πόλη, καλοκαιράκι θα μπει και θα μας πιάσει απροετοίμαστους.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ

Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Οικογένεια: Ποιος προσανατολίζει ποιόν;
Ποια σχολή να ακολουθήσω; Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει; Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας; 
Ερωτήματα και ανησυχίες των παιδιών μας. Εμείς σαν γονείς πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην "επιλογή" και πως μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας;
Αυτό είναι το θέμα της 2ης επιστημονικής ημερίδας του συλλόγου μας, σε συνεργασία με την Ο.Α.Κ. το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 17.00 στο συνεδριακό χώρο της Ο.Α.Κ.
Ομιλητές, ικανοί να μας διαφωτίσουν θα είναι η Κα Πευκιανάκη Χρυσή και ο Κος Βλαχάκης Ανδρέας – Νικόλαος.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ!!!!!!
Ευελπιστούμε την παρουσία σας στην ομιλία, καθώς επίσης και στην παράθεση ¨κεράσματος¨ που θα ακολουθήσει.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

*Η κα Πευκιανάκη είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Παιδαγωγικής της Ανώτατης Παιδαγωγικής σχολής Freiburg της Γερμανίας και της Συστημικής Θεραπείας και Θεραπείας Οικογένειας στο Εργαστήρι Διεύρυνσης Ανθρωπίνων Σχέσεων.
*Ο κος Βλαχάκης είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου,με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία του πανεπιστημίου του Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου που θα αντικαθιστά τον Καλλικράτη προανήγγειλαν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης. “Μιλάμε για ενα πλαίσιο μέχρι και στο πεδίο της χωροθέτησης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι “αυτές οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν το πλαίσιο πολύ πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές”.
Όσον αφορά το πού θα γίνουν αλλαγές οι κύριοι Βούτσης και Πουλάκης τόνισαν ότι:
-Θα υπάρξει αποκλιμάκωση στο χωροταξικό  ” το οποίο θα προσεγγίσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία. Δεν θα κόψουμε κοστούμι όπως έκαναν ο Καλλικράτης και ο Καποδίστριας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Πρόσθεσε δε ότι αυτό θα γίνει με εξαντλητική συζήτηση με τους ΟΤΑ στην οποία θα ληφθεί υπόψη η παραγωγικότητα,-ανάπτυξη, η ιστορικότητα και η πολιτισμικότητα των περιοχών.
-Θα μπει στο τραπέζι και το θέμα του εκλογικού νομού που θα αφορά και την ανάδειξη των οργάνων της Αυτοδιοίκησης όπως η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ και η ΠΕΔ.
-Η χρηματοδότηση των δήμων θα συνεχίζει να γίνεται μέσω ΚΑΠ και όχι με ανταποδοτικούς φόρους όπως πρότειναν Μάνος, Βαρουφάκης.
-Θα γίνει επανέλεγχος των δαπανών για την Αυτοδιοίκηση με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση της σπατάλης, που όμως δεν αφορούν τους  μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες.
-Θα δημιουργηθεί ιδιαίτερη ελεγκτική δομή που θα αντικαταστήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που θα πραγματοποιεί έλεγχο νομιμότητας και όχι έλεγχο σκοπιμότητας. “Όλοι γνωρίζουμε, είπε ο κ. Βούτσης, ότι ανάλογα με το ποιας παράταξης είναι ο δήμαρχος αναπέμπεται η όχι ο προϋπολογισμός. Παράλληλα θα δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες σε δήμους και περιφέρειες.
-Θα δοθεί “προίκα” στους δήμους όπως δεν είχε γίνει στον Καλλικράτη, από κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από την ελάφρυνση της χώρας σε σχέση με τα πλεονάσματα αλλά και από το σχέδιο  Γιούνκερ.
ΠΗΓΗ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ...

"Η ομάδα του Π.Γ.Σ. Κισσαμικού είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν έχει την ανάγκη κανενός διαιτητή για να πετύχει τον στόχο της. Το οικονομικό μπάτζετ της ομάδος της Κρήτης και η αξία των ποδοσφαιριστών της είναι πολύ μεγάλη"....Με λίγη δόση ειρωνείας η ανακοίνωση από τον Αστέρα Βάρης.
Πάντως δεν την άφησε και αναπάντητη ο ομάδα μας.
"Ο Π.Γ.Σ. Κισαμικός ευχαριστεί θερμά τον Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης για τα κολακευτικά λόγια με τα οποία αναφέρεται στην ομάδα μας, στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε. Πράγματι η ομάδα μας δεν έχει ανάγκη καμίας διαιτητικής εύνοιας για να πετύχει τον στόχο της.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουμε το περιθώριο να αδικούμαστε ή να μην παίρνουμε μέσα στο γήπεδο ό,τι αξίζουμε. Ο Κισαμικός αποδεικνύει με την πορεία του πως ό,τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι προϊόν σκληρής και καθημερινής δουλειάς από το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μοχθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι και δίκαια βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο.
Δεν δεχόμαστε από κανέναν να αμφισβητεί ό,τι με κόπο έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και να μειώνει την υγιή προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια."

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Τις διαγραμμίσεις και τα σήματα στον νέο ασφαλτοτάπητα του ΒΟΑΚ στην Κίσαμο από τον "παράνομο κόμβο του Κορφαλώνα ως και τον νόμιμο του Δραπανά" ποιοι είναι υποχρεωμένοι να τις κάνουν; 
Ο εργολάβος του έργου, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ή ο δήμος ; 
Στο άρθρο 10 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.) αναφέρει: 
1) "Όποιος έχει την εξουσία επί του πράγματος επί του οποίου διεξάγεται Δημόσια Κυκλοφορία, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να λαμβάνει κάθε μέτρο, ώστε από την δημιουργία κυκλοφορίας να μην δημιουργείται κίνδυνος ή ζημία τρίτων προσώπων".
2) Στην παράγραφο 2 του ως άνω άρθρου, αναφέρεται ότι Αρμόδιοι φορείς για την εκπόνηση ή έγκριση μελετών εφαρμογής που αφορούν την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών (πινακίδες, διαγραμμίσεις) και για την εγκατάσταση και συντήρηση της σήμανσης αυτής, είναι είτε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, είτε οι Οργανισμοί Τ.Α. που συντηρούν κατά περίπτωση το οδικό δίκτυο. 

Άντε γιατί κατάντησε βαρετό να αφήνουν τα έργα στην μέσ, ειδικά στην γειτονιά μας δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένο έργο και απορώ πως και ποιοι το παραλαμβάνουν!!  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ....

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και προ ημερησίας για την κόντρα που ξέσπασε δημοσίως μετά και τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Κισάμου, στο χθεσινοβραδινό συμβούλιο που έγινε στον Δραπανιά, τα ακόλουθα !

1. Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη και τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του δημάρχου Κισάμου κ. Θ. Σταθάκη
2. Δηλώνει ότι ο δήμος Κισάμου επιθυμεί και επιδιώκει σχέσεις συνεργασίας με όλους τους θεσμούς του κράτους και ειδικά με την Περιφέρεια Κρήτης, της οποίας αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο και τη συμβολή στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι οι σχέσεις αυτές οφείλουν να στηρίζονται στην ισοτιμία, στην ειλικρίνεια και στο σεβασμό του διακριτού ρόλου κάθε βαθμού αυτοδιοίκησης.
3. Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Κρήτης (ΠΕΔ Κρήτης), στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στον πρόεδρο και τα μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων!!

ΑΠΟΨΗ

Ως Κισαμίτης ο οποίος παρακολουθεί τα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μου, έμεινα άναυδος από την τοποθέτηση του Δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη Θεώδορου, και να τον ακούω να λέει ότι υπάρχουν Διαπλεκόμενα στο Δήμο......
Ως Αντιδήμαρχος τα κατάγγελλε? 
Και αν ναι, να παρουσιάσει στον Τύπο.....τις καταγγελίες του...
Ως Αντιδήμαρχος ποιες ενέργειες έκανε να απομακρυνθεί το πυρηνελαιουργείο αλλά και οτιδήποτε παράνομο έβλεπε ο ίδιος??....
Γιατί εάν δεν έχει κάνει κάτι είναι συνυπεύθυνος για την παραμονή τους. Οι οχλούσες εταιρείας που από όσο γνωρίζω είναι αρκετές που υπάρχουν στον Δήμο μας.. 
Γιατί δεν τις έχει απομακρύνει και καταγγείλει? ..........
Σε ένα εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς ή κόντρα του με τον Αντιπεριφερειάρχη σε τι ωφελεί???
Το να ενώσει την τοπική Κοινωνία? Ή διαβάζοντας και ακούγονταν τον, να καταλάβει ο πολίτης τον Χανίων ότι ο Δήμος αντί για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις καλωσορίσματος τον πολιτών αυτός δίνει την αίσθηση ότι ο Δήμος Κισάμου είναι ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ !!
Μετά από όλα αυτά που έχει διαβάσει και ακούσει για τα διαπλεκόμενα του Δήμου Κισάμου.......
Αλήθεια κ. Δήμαρχε με τις άλλες οχλούσες εταιρείες που υπάρχουν αλλά και αυτές που είναι σε εξέλιξη τι κάνετε??.........
Τσοντάκης Χρήστος 

ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ

Η απίστευτη ιστορία ενός Έλληνα που έζησε 53 χρόνια στη Λιβύη – Πως αιχμαλώτισε ένα τάγμα Ιταλών στον Β' Π.Π

Το 1950, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, το Υπουργείο Στρατιωτικών της Μεγάλης Βρετανίας, έκανε μια μικρή διόρθωση στους επιτελικούς του χάρτες. Στο φύλο για την έρημο Σαχάρα, πρόσθεσε μια μικρή κουκκίδα. Μια κουκκίδα με την επιγραφή:”Μπάρα Αντρία”, που στα αραβικά σημαίνει το “βουνό του Αντρέα”...
 Ο Ανδρέας της Σαχάρα ήταν ένας Έλληνας, ένας κρητικός που έφυγε σχεδόν παιδάκι, έφηβος, από το φτωχό χωριό του και πήγε στη Λιβύη να αναζητήσει την τύχη του. Εκεί τον βρήκε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις δουλείες του και πολέμησε στο πλευρό των συμμάχων. Τα κατορθώματα του, έκαναν το όνομα του θρύλο ανάμεσα σε Άγγλους και σε Λίβυους, ενώ στις δυνάμεις του Άξονα και κυρίως στους Ιταλούς προκαλούσε τρόμο.

Η έρημος της Σαχάρα, η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο, .....

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Όπως γράφουν τα Χ.Ν ένα Κισαμίτικο και ένα Χανιώτικο αλιευτικό πιάστηκαν και κρατούνται στην Αίγυπτο, για παραβίαση των χωρικών υδάτων. Για την απελευθέρωση των έχουν κινηθεί οι ελληνικές αρχές. 


ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ

Οι μεγάλοι tour operators ρίχνουν ακόμα πιο χαμηλά τις τιμές των πακέτων για τους ελληνικούς προορισμούς, με τα επταήμερα πακέτα διακοπών για το μήνα Ιούλιο να ξεκινούν στην ιστοσελίδα κρατήσεων του Thomson, του μεγαλύτερου οργανισμού της Μεγάλης Βρετανίας που ανήκει στον όμιλο της TUI, από τα 270 ευρώ (205 λίρες) για το Ηράκλειο για ένα άτομο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, του αεροπορικού εισιτηρίου και της μεταφοράς από και προς το ξενοδοχείο.
Οι εκπτώσεις στα προσφερόμενα πακέτα ξεκινούν μάλιστα από τα 120 ευρώ (86 λίρες) και φτάνουν ακόμη και τα 270 ευρώ ανάλογα με την ζήτηση του προορισμού.
Εξίσου χαμηλό παραμένει και το ποσό ..

ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Tην Παρασκευή 27/02/2015 το πρωί θα επισκεφθεί τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος. Θα έλθει με ελικόπτερο, θα συνοδεύετε από κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών, μερικοί εκ των οι οποίων θα εξετάσουν στο Νοσοκομείο των Κυθήρων και κάποιοι άλλοι θα μεταβούν στα Αντικύθηρα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους κατοίκους των Αντικυθήρων. Θα επισκεφθεί επίσης το Ναυτικό παρατηρητήριο στην Αγία Ελέσα, την Παναγία Μυρτιδιώτισα και το νέο Νοσοκομείο μας, όπου και θα του γίνει η επίσημη υποδοχή.
ΠΗΓΗ AdelinFM

ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Παγκρήτια έκθεση κρασιού του Wines of Crete, «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015». Για έβδομη συνεχή χρονιά, οι Οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους φίλους του Κρητικού αμπελώνα στην Παγκρήτια Έκθεση «OINOTIKA 2015» που θα πραγματοποιηθεί από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου  στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες Ηρακλείου. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες των Κρητικών Οινοποιών, να μιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.
Στα φετινά «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» θα....

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Δεν πιστεύω να περίμενε κανείς σοβαρός άνθρωπος να βγάλει κανένα συμπέρασμα από την έκθεση ιδεών, που πριν λίγες ώρες πέρασε στην πολιτική μας ιστορία ως e-mail Βαρουφάκη. 
Οι προθέσεις της κυβέρνησης, εφόσον είναι αγαθές, είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί μέσα στις επόμενες δεκαέξι εβδομάδες κι όχι στις επόμενες λίγες ώρες –κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα του πολιτικού μασάζ που επιχειρούν οι λογής-λογής πρόθυμοι θεράποντες της κυβέρνησης από τη μια ή την αυστηρότητα που επιδεικνύουν οι αξιοσέβαστοι κήνσορές της από την άλλη. 
Επομένως, αν η κυβέρνηση έχει, ....

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ...

Απλά .....εμείς έχουμε τον τρόπο!!!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΞΟΚΛΑΜΑΤΑ

Σαφώς δεν είναι μόνο το καρναβάλι Κίσαμος, όμως είναι μια γιορτή που διαφημίζει την περιοχή μας, όπως είναι και αυτή του Κισαμίτικου Αυγούστου το καλοκαίρι. Δυστυχώς όσο καιρό δεν είχαμε αυτές τις εκδηλώσεις κλαίγαμε για την ανικανότητα μας....τώρα που τις έχουμε προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τις δυσφημίσουμε.
Το να κάνει παράπονα κάποιος επισκέπτης να το καταλάβω αλλά να μυξοκλαίμε εμείς πίσω από "τις κουκούλες" ότι δεν περάσαμε καλά αυτό πάει πολύ!!
Και το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά για τον φίλο ανώνυμο που θέλει να συνεχίσει να κάνει την κριτική του, αυτή η γιορτή ήταν και θα είναι για τους καρναβαλιστές, τα μικρά και "μεγάλα" παιδιά, που θέλουν να ξεδώσουν, να γελάσουν, να πειράξουν, να αισθανθούν μια μέρα καλά και ωραία!!!
Καρναβάλια δόξα τον Θεό πολλά και κοντά μας...ας διαλέξουν οι απαιτητικοί κάποιο άλλο να επισκεφτούν και ας μας αφήσουν στην ησυχία μας να κάνουμε έστω και "κακά" το δικό μας καρναβάλι. 

*Ευτυχώς που δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια να φέρουν οι διοργανωτές μια καταξιωμένη εκφωνήτρια για το καρναβάλι μας (όχι ότι ο Γιώργος δεν ήταν κορυφή) ..φαντάζομαι τι θα έσουραν οι πικρόχολοι.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΦΟΔΕΥΤΗΡΙΑ

Το θέαμα δεν είναι καλό και δυστυχώς είναι ντροπή για την πόλη της Κισάμου. Δημόσια ουρητήρια κάθε γωνιά και κάθε στενοσόκακο. Ας πάρει μια απόφαση επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα που τόσα χρόνια παραμένει άλυτο. Δεν μπορεί πλέον να βλέπεις τους ανθρώπους από τα χωριά να κάνουν την ανάγκη τους σε κάθε γωνία, ούτε είναι λύση να κάνουμε το Κέντρο Υγείας ή το Μουσείο δημοτικές τουαλέτες. 
Τώρα που υπάρχει βιολογικός εντός της πόλης δεν είναι πλέον πρόβλημα η αρχαιολογία, ας στήσουμε λοιπόν μια τουαλέτα σε ένα κεντρικό σημείο...για να σωθούμε από τις μυρωδιές*.
*Μια βόλτα πίσω απ΄το Μουσείο θα σας πείσει.....

ΠΡΟΣΩΠΑ

Καθαρά Δευτέρα στην Λίμνη....απαραιτήτως περνούσαν όλοι οι Καστελλιανοί για μια βαρκάδα....το όριζε έθιμο!!! 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  Νο 2.
Σας καλούμε σε τακτική  συνεδρίαση στις 25-2-2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Δραπανιά, με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
1. Επικαιροποίηση της Διαβαθμιδικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου.
2. Παράταση χρονικής διάρκειας Προγρ.Σύμβασης Περ.Κρήτης-Δήμου Κισάμου-Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και ....

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Το θέμα είναι και θα είναι το καρναβάλι για κάμποσες μέρες ακόμα -ως το τέλος του μηνός που θα γίνει η καθιερωμένη συνάντηση για το 10ο καρναβάλι- οπότε αυτές τις μέρες θα ψάξω πολύ και θα βρω φωτογραφίες για το ποιος ξεκίνησε το Κισαμίτικο καρναβάλι και πότε. Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείτε μιας και οι περισσότεροι το ξέχασαν ή δεν ήταν καν γεννημένοι. Απλά θα πω ότι εγώ ήμουν νεαρός γύρω στα 16-17 δηλαδή το 1977 περίπου και αν θυμάμαι καλά το πρώτο Καρναβάλι στην πόλη της Κισάμου τότε ήταν δημιούργημα της Νεολαίας Καστελλίου Κισάμου, μάλιστα είχε και καρνάβαλο !!! Υπομονή λοιπόν 

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015

Διαβάζω και απορώ με όλους και όλες, που προσπαθούν να "θάψουν" μια προσπάθεια 5-6 ανθρώπων -και εννοώ τους λίγους αφανείς που κάθε χρόνο προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα, με πολύ προσωπική εργασία, να στήσουν όσο το δυνατόν πιο τέλεια και στην ώρα τους, μια μεγάλη γιορτή. 
Λίγο σεβασμό σε κάτι που δεν το πληρώνεις, που δεν στο επιβάλει κανένας, λίγο σεβασμό στην προσπάθεια των ολίγων, για να μπορέσεις ΕΣΥ να περάσεις καλά, δεν βλάπτει.
Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά θα πάνε καλύτερα όχι στο θέμα οργάνωσης και παρουσίασης.....αλλά στην επικοινωνία με τον ΘΕΟ για να έχουμε και τον κατάλληλο καιρό...όχι πολύ ήλιο, όχι πολύ κρύο, καθόλου βροχή και ελάχιστο γαργαλιστικό αεράκι.
Ντροπή μας λοιπόν μόνο που σκεφτήκαμε να κατηγορήσουμε την προσπάθεια .. που στο κάτω κάτω της γραφής, αυτή η μέρα ξέρουμε οτι ανήκει αποκλειστικά στους καρναβαλιστές.. είναι η μέρα τους και η κριτική ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς, αυτοί θα κρίνουν αν ήταν καλό ή κακό το καρναβάλι μας ..με την συμμετοχή τους ή όχι του χρόνου!!!
Πάντως χωρίς να ξέρω και με σιγουριά ...όλοι αυτοί που κατηγορούν πικρόχολα το καρναβάλι μας, θα είναι ευπρόσδεκτοι στην προσπάθεια για ένα τέλειο καρναβάλι του χρόνου (αν φυσικά έχουν την δύναμη να παρουσιαστούν)!!!!

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια σε διάφορα άρθρα κάθε μέρα είναι πολλά και ενδιαφέροντα, ενδεχομένως να καθυστερούν λίγο ν' αναρτώνται ...  ας τα γράφετε μόνο μια φορά. Φυσικά θα ήθελα τα σχόλια να είναι επώνυμα.. απορώ γιατί δεν γράφεται τ΄ όνομα σας. Αν πάλι δεν θέλετε για τους δικούς λόγους ας βάλετε ένα μόνιμο ψευδώνυμο, για να υπάρχει απάντηση.

Κόσμια θα ανταλλάσσουμε απόψεις για κάθε θέμα που μας αφορά, όλοι ζούμε εδώ όλοι έχουμε δικαίωμα να λέμε άφοβα την γνώμη μας και το σπουδαιότερο να είσαστε σίγουροι ότι αυτοί που πρέπει να τα διαβάσουν ..τα διαβάζουν!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ


Άσπρο καπνό πάντως βλέπω και σήμερα και χθες και προχθές και παραπροχθές.....κύριε Αντιπεριφερειάρχα μας.
Πατήστε πάνω στο βελάκι να ακούσετε τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης για τον Δήμαρχο Κισάμου.
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη έχει κλείσει...
- Του τα λέει ο Παπάς και δεν καταλαβαίνει ούτε από κουμπάρες. 
Που θα πάνε οι αγρότες την πυρήνα τους.....
Έχω κλείσει δυο να κλείσω και άλλο..έπρεπε λοιπόν να κλείσεις ένα εδώ και ένα εκεί!!
Αλήθεια ο ίδιος πέρασε από εκεί;

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με αυτά που άκουσε το τριήμερο έβγαλε μαλλιά ο Δήμαρχος...

ΣΤΙΣ ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στις 20-2-2015 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών σε συνεργασία με το εργαστήριο Αμπελουργίας του ΤΕΙ Κρήτης, το εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Κλάδεμα των Αμπελώνων. Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κολιοραδάκη Γεώργιο καθηγητή του εργαστηρίου
Αμπελουργίας, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων για την επιστημονική, απλή και κατανοητή μετάδοση των γνώσεων του για το Κλάδεμα των αμπελώνων και τον επιστημονικό υπεύθυνο μας κ.Χαρτζουλάκη Κωνσταντίνο του Στ. πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων για την σημαντική του συμβολή στη επιτυχία του σεμιναρίου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το κόσμο που ήλθε από κάθε μέρος του Ν.Χανίων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το κύκλο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους αγρότες. Επόμενο σεμινάριο αρχές Μαΐου 2015 με θέμα το Κέντρισμα των Δέντρων

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Εντάξει, λοιπόν! Ας το δούμε αλλιώς κι ας προσγειωθούμε στη θλιβερή πραγματικότητα. Ας δεχθούμε τη σκληρή αλήθεια που ομολογεί ότι οι περισσότεροι από εμάς τους Έλληνες, δεν θέλαμε να παιχτεί το δυνατό χαρτί της σύγκρουσης με το ευρω-ιερατείο. 
Ας δεχθούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς τους Έλληνες, μέσα στη μαλθακότητά μας, δεν είχαμε καμία όρεξη να ρισκάρουμε την έστω και ελάχιστη πιθανότητα να πάμε στο μηχάνημα της τράπεζας και να το βρούμε μπλοκαρισμένο∙ έστω κι αν οι περισσότεροι από μας έχουμε καταθέσεις μικρότερες από τα απλήρωτα φέσια που μας έχει φορέσει η εφορία. Όσο μικρή κι αν ήταν αυτή η πιθανότητα, ας παραδεχθούμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε καμιά θυσία για το ευρώ. Καμία θυσία για να χάσομε το ευρώ, εν προκειμένω…
Ας δούμε κατάματα την αδυσώπητη...

ΠΟΝΗΡΟΥΛΙΚΑ

Παρ΄όλα τα πικρόχολα που ακούστηκαν το Σαββατοκύριακο για τον ρυπογόνο καπνό της πόλης ..δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε το Πυρηνοτέτοιο που δεν λειτούργησε την Κυριακή ...μιας και είχαμε εκτός από πολύ κόσμο και δυνατό ανατολικό άνεμο.

48% πήρε ο συνδυασμός του Αρναουτάκη στην Κίσαμο και αυτό αμ' τι άλλο δεν εκτιμάτε από κανένα.... μάλιστα δημιουργεί και προβλήματα στον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο μας, μιας και η γνώμη του για το εργοστάσιο αλλά και τον χωροταξικό σχεδιασμό του κόλπου είναι γνωστή.

Πάντως είναι καιρός να καταλάβουν οι έχοντες την περιφερειακή εξουσία ότι από αυτήν την μεριά ζουν άνθρωποι που έχουν απαιτήσεις και διακαιώματα, και αυτά δεν ελαχιστοποιούνται, πολύ δε περισσότερο δεν ικανοποιούνται επειδή δεν κάνουν κέφι κάποιον από εμάς.  

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το καρναβάλι
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ  
Για μία ακόμη χρονιά, το Κισσαμίτικο καρναβάλι είναι εδώ! Κόντρα στα απαισιόδοξα μηνύματα των καιρών, εμείς στέλνουμε το δικό μας χαρούμενο και ελπιδοφόρο μήνυμα, και περιμένουμε όλο τον κόσμο στην όμορφη και φιλόξενη περιοχή μας για να ζήσουμε ένα μοναδικό ταξίδι στην φαντασία, στη χαρά και στη ζωντάνια.

Την Κυριακή, στις 22 του Φλεβάρη, η Κίσαμος γιορτάζει και χορεύει στο ρυθμό της αποκριάς, σατιρίζοντας την κρίση και τα προβλήματα της καθημερινότητας και επενδύοντας ταυτόχρονα με κέφι στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…
Με τη νεολαία του τόπου μας σε πρώτο πλάνο, η πόλη μας μεταμορφώνεται. Το ίδιο και οι άνθρωποί της. Χρώματα παντού! Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ξεχύνονται στους δρόμους. Μουσική, γέλια, χοροί, πειράγματα, όλοι μαζί μια παρέα.
Η καρδιά των Χανίων θα χτυπά την Κυριακή των Αποκρεών στην Κίσαμο.
Το κέφι και το μεράκι των Κισαμιτών σας εγγυώνται μια ξεχωριστή γιορτινή Κυριακή της Αποκριάς αλλά και μια υπέροχη και φιλόξενη καθαρά Δευτέρα με πολλά χρώματα και μουσικές.
Γιατί ας μην ξεχνάνε πως η ζωή γίνεται πιο όμορφη όταν την αφήνεις να πλημμυρίσει με χρώματα και μουσικές.
Σας περιμένουμε όλους!
Θοδωρής Σταθάκης
Δήμαρχος Κισάμου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ - ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ 0-1

Ένα γκολ του Λώττα ήταν αρκετό για την ομάδα μας ώστε να φύγει με σπουδαία νίκη με 1-0 από την έδρα του Αστέρα Βάρης.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 14’ μετά από ατομική προσπάθεια του Λώττα, που έφτασε τα 5 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ του Κισαμικού.
Οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου είχαν αρκετές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 61’ με τον Φωστέρη.
Το "φιλμ" του αγώνα ..

ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ
Η απίστευτη ιστορία των Γ. Τζομπανάκη και Σ. Μπλαζάκη που πριν 40 ακριβώς χρόνια κατέβηκαν από τα Λευκά Όρη, μόνο μετά την αμνήστευση τους Κωστής Χριστοδούλου.

30 Αυγούστου 1949. Με τη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στην μάχη του Γράμμου κλείνει οριστικά η πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας, ο εμφύλιος, αδελφοκτόνος πόλεμος. Μετά το τέλος του, αρκετοί αντάρτες του «Δημοκρατικού Στρατού» έφυγαν προς Αλβανία και από εκεί σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ κάποιοι άλλοι παραδόθηκαν. Απέμειναν κάπου 30 αντάρτες .....

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

 Αυτά συμβαίνουν στην εθνική οδό μας, εκεί που έπεσε πριν λίγες μέρες η νέα άσφαλτος... τα μεταλλικά στηθαία της μικρής γέφυρας έγειραν προς τα εσωτερικά και είναι λίαν επικίνδυνα ειδικά το βράδυ για τους οδηγούς. Μάλιστα αυτό το γεγονός είναι πολύ καιρό έτσι δίχως κανείς να δίνει λύση......

ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΕΓΩ

Αν καπνίζει το κλειστό...... τότε να φωνάξουμε την πυροσβεστική να το σβήσει.....
Αυτοί θα δώσουν και πληροφορίες στον αντί αν κάποιος έβαλε φωτιά .....

ΣΤΟΝ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Την Tετάρτη 18 Φεβρουαρίου η ενορία Αγ.Νικολάου  Δραπανιά  και ο πολιτιστικός σύλλογος  του Δραπανιά πραγματοποίησαν  στο ενοριακό κέντρο του Δραπανιά εσπερίδα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλόπιτας και την παρουσίαση του  νέου συλλεκτικού ημερολογίου του συλλόγου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου του Σεβ. Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννη και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε ομιλία για τα βότανα της Κρήτης απο την κ.Νίκη Ανδρουλάκη διατροφολόγο

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

                 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Σε πρόσφατο άρθρο του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ισχυρίζεται ότι η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, υποχρεώνει την ελληνική κυβέρνηση να πράξει αυτό που δεν κατάφεραν οι κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας: να παρουσιάσει με ειλικρίνεια τα γεγονότα που αφορούν στην ελληνική οικονομία και να αποκαλύψει τις κόκκινες γραμμές πέραν των οποίων, η λογική και το καθήκον, της απαγορεύει να υποχωρήσει. 
Προσθέτει ότι δεν λειτουργεί στη λογική της θεωρίας των παιγνίων, της οποίας ως γνωστόν είναι ειδήμονας, προκειμένου να χαράξει στρατηγικές και επιλογές εκτός του τραπεζιού, παλεύοντας να βελτιώσει ένα "κακό χαρτί".
Καταλήγει επικαλούμενος τον  Γερμανό φιλόσοφο Ιμμάνουελ Καντ, ο οποίος μας έμαθε ότι η λογική και η ελεύθερη έξοδος από την αυτοκρατορία των σκοπιμοτήτων επιτυγχάνεται με το να κάνει κανείς το σωστό.
Προκύπτουν ωστόσο ορισμένα ερωτήματα, όπως ας πούμε, ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος. Ασφαλώς είναι υποκειμενικά ....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση για καύση απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους
Με αφορμή μια σειρά περιστατικών καύσης αποκλαδιών ελαιόδεντρων σε κοινόχρηστους - δημόσιους χώρους (πχ. οδόστρωμα δημοτικού/αγροτικού οδικού δικτύου), από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η καύση αποκλαδιών δέντρων ή απορριμμάτων οιασδήποτε μορφής και σύστασης σε κοινόχρηστους-δημόσιους χώρους, οι δε παραβάτες διώκονται ποινικά με βαρύτατες προβλεπόμενες συνέπειες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ

Εγώ σαν Κισαμίτης αλλά και κάτοικος του κόλπου της Κισάμου έχω υποχρέωση να στηρίξω την επιλογή του Δημάρχου Κισάμου, για το πυρηνοτέτοιο που λειτουργεί παράνομα στην γειτονιά μας. 
Παράνομα όχι επειδή το είπα εγώ, ο απλός πολίτης που ζω και αναπνέω τον "καθαρό του αέρα" του καθημερινά, αλλά επιτέλους το είπαν και οι αρχές του νομού (έχει την βαρύτητα του) που από τις 9 Φεβρουαρίου αποφάσισαν να το σφραγίσουν.
Πάντως αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση είμαι σίγουρος ότι πολλοί επενδυτές, κάτοικοι, οικοπεδούχοι και μαγαζάτορες της περιοχής, θα έπρεπε να γίνουν "γυρολόγοι" για να μπορέσουν να ζήσουν. 
- Είχαμε την Μέργκελ αποκτήσαμε και τον Μέργκελο!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση των μειωτικών δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη προς το πρόσωπο μου, σε ραδιοφωνική εκπομπή, σήμερα το πρωί, έχω να δηλώσω τα εξής:
«Λυπούμαι πολύ που ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Χανίων επέλεξε, με μειωτικές εκφράσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου, να δικαιολογήσει τη στάση του όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα για το μείζον θέμα της παράνομης λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου των εταιρειών Κρητικός Τουρισμός Α.Ε. και Χ. Γιαννούλης Α.Ε. που βρίσκεται στην περιοχή Κουρφαλώνας Κισσάμου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού με βάση την περιβαλλοντική νομοθεσία και σύμφωνα με σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών του. 
Είναι άλλωστε γνωστό ότι καταληκτική ημερομηνία για την προσαρμογή των εγκαταστάσεων του πυρηνελαιουργείου στις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας ήταν η 30η-12-2014, η δε απόφαση που επικαλείται ο κ. Βουλγαράκης βγήκε στις 9-2-2015 (δηλ. 40 περίπου ημέρες μετά τη λήξη της ορισθείσας προθεσμίας και μετά από την υπ. αρ. 4/3-2-2015 απόφαση του ΔΣ Κισσάμου) και αφορούσε όχι οριστική διακοπή ως όφειλε να πράξει αλλά την «προσωρινή διακοπή λειτουργίας αυτού μέχρι να κατατεθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του Ν.3982/2011 για την νομιμοποίηση της εγκατάστασης και να υλοποιηθούν τα μέτρα για την εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος», προεξοφλώντας δηλαδή τη νομιμοποίηση της (παράνομης) εγκατάστασης.
Διευκρινίζω, ότι από την πλευρά μου σε καμία περίπτωση, δεν προέβην σε προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του, η δε πρόθεση μου ήταν και είναι, η διαμόρφωση στενής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση και επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κισσάμου, κάτι το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο κ. Βουλγαράκης ο οποίος με τις δημόσιες δηλώσεις του επιδεικνύει μια αλαζονεία και μια απρεπή στάση, που δεν συνάδει με το θεσμικό του ρόλο ως πρώτος πολίτης του Νομού.»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Θ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ:
1. Η υπ. αρ. 4/3-2-2015 Απόφαση του ΔΣ Κισσάμου στην οποία υπάρχει αναλυτικό ιστορικό της υπόθεσης του πυρηνελαιουργείου και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Κισσάμου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διακοπή της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου.
2. Η υπ. αρ. 417/9-2-2015 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 Μασκαρεμένοι και ευδιάθετοι για παιχνίδια εμφανίστηκαν οι μαθητές στα 3 δημοτικά σχολεία της πόλης, που είχαν αφιερωμένη την σημερινή τους μέρα στην διασκέδαση.
Φυσικά δεν έλειψαν οι διαγωνισμοί μασκαρέματος όσο και τα διάφορα παιχνίδια .....
Και του χρόνου και η συνέχεια την Κυριακή το μεσημέρι με περισσότερη...τρέλα στο καθιερωμένο ραντεβού της πόλης με τον καρνάβαλο!!!

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ

Δυο μέρες έμειναν ως το μεγάλο γεγονός της γειτονιάς μας, και οι χώροι στάθμευσις των επισκεπτών μας είναι σε άσχημη κατάσταση. Ειδικά ο παραλιακός δρόμος του γηπέδου αλλά και το παρκινγκ του Τελωνείου θέλουν ..ένα μικρό καθάρισμα! Δεν πιστεύω να έχουμε άλλη φουρτούνα οπότε πρέπει να σουλουπωθούν λιγουλάκι και γρήφγορα!!
Στο χάρτη δεξιά βλέπουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής, ημέρα του καρναβαλιού, οι οποίες θα ισχύσουν από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ. Οι επισκέπτες μας από Χανιά θα στρίβουν δεξιά λίγο μετά την είσοδο της πόλης (από το ποτάμι) για να πάνε στους τρεις χώρους στάθμευσις και η έξοδο τους θα γίνει από τον δρόμο της Μητρόπολης που θα μονοδρομηθεί για την περίπτωση με κατεύθυνση από βορά σε νότο!
Από ανατολικά της πόλης η είσοδος θα είναι η Αγαμέμνονος (Μαύρο Μώλος) και αριστερά από τον Πυριανό ποταμό για Τελωνείο.

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ

Τα λόγια είναι περιττά ...και φαίνονται καθαρά στις φώτο που μου έστειλε φίλος του μπλοκ! Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινήκαμε μάρτυρες μια καταστροφής που δυστυχώς δεν έχει και τέλος. Κάθε χρόνο τα ίδια και η δικαιολογία απλή έσπασε η λίμνη ..έβρεχε πολύ και δεν κράτησαν τα τοιχώματα, και τόσες δικαιολογίες της πλάκας.
Ας καταλάβουμε ότι αυτό είναι ζημιά για ολάκερο τον δήμο ..ας καταλάβουμε ότι κάποιοι που προσπαθούν να αναδείξουν την περιοχή με τα όποια πενιχρά μέσα τα χάνουν σε μια στιγμή. Άλλο που δεν θέλουν οι ανατολικοί να μας "καρφώσουν".....