Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία Βολουδάκη για τη Ροτόντα Επισκοπής 

Το βυζαντινό ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου («Ροτόντα») της Επισκοπής στο Δήμο Πλατανιά επισκέφθηκε ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης,   με σκοπό την τεκμηρίωση παρέμβασης προς τον Υπουργό Πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημείου.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος  Επισκοπής.  
Ο Μ.Βολουδάκης ενημερώθηκε επί τόπου από την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κυρία Αναστασία Τζιγκουνάκη για τις αναγκαίες εργασίες στο μνημείο , ενώ οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Τοπικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάδειξης του αρχαιότερου βυζαντινού ναού της Κρήτης.
Ο M. Βολουδάκης τόνισε ότι πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Κρήτης, το οποίο πρέπει να προστατευθεί και να αναδειχθεί, με σεβασμό στο γεγονός ότι το μνημείο λειτουργεί και σήμερα ως τόπος ορθόδοξης χριστιανικής λατρείας.
Ως παρεμβάσεις πρώτης προτεραιότητας κατεγράφησαν η τοποθέτηση καταλλήλων παραθύρων και πορτών, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός, η διαμόρφωση του αύλειου χώρου με ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ κ.α.  Η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανέλαβε τη σύνταξη σχετικής μελέτης και την υποβολή της προς το Υπουργείο. 
Στις σχετικές συζητήσεις κατά την επίσκεψη συμμετείχαν - μεταξύ άλλων - ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Επισκοπής Ανδρέας Τσοντάκης , η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής  Χρυσούλα Νικηφοράκη, ο  Επίτροπος του Ιερού Ναού Στέλιος Μαρκετάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Αντωνίου Βασιλική Πρασάκη - Παπαδάκη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κολυμβαρίου Γιάννης Παπαδάκης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: