Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Το 2010 ο πρώτος συνδυασμός από τον δεύτερο είχε διαφορά 510 ψήφους και ο δεύτερος από τον τρίτο 410!! Ψήφισαν δε 9.500 δημότες των 3 πρώην δήμων. 
Αν υποθέσουμε τώρα ότι ο πρώτος συνδυασμός τότε, έχει σήμερα, μια απώλεια της τάξης του 2,5%, επί των ψηφισάντων, αυτόματα η διαφορά πρώτου με τον δεύτερο εξανεμίζεται! Όμως ο δεύτερος τότε ήταν ένας καθαρά πολιτικός συνδυασμός που σήμερα είναι άγνωστο κατά πόσο θα έχει την ίδια απήχηση με τον τότε.... οπότε μύλος! 
Ακόμα σήμερα έχει παρουσιαστεί ένας νέος συνδυασμός που ευελπιστεί να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από ότι πήρε ο τρίτος συνδυασμός 1384 ψήφους τότε, από τους 5200 ψηφοφόρους του πρώην δήμου Κισάμου!!! ... Ξανά μύλος!!
Με απλά λόγια ίσως οι διαφορές να είναι τόσο μικρές που να βρεθούμε προ εκπλήξεων!! Πάντως θα εξαρτηθεί πολύ και πόσοι θα ψηφίσουν!!! 
Κατά την γνώμη μου ο πρώτος δεν θα υπερβεί το 36-37%, δηλαδή 3600-3700 ψήφους!!...και κουμάντο θα κάνει ο δήμος Κισάμου, όποιος πάρει από την μεγάλη λεκάνη τους περισσότερους, δεν θα τον απασχολούν τόσο τα χωριουδάκια!!!