Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΚΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ή ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ;

Πολλοί οι υποψήφιοι του τόπου μας, από τα γραφόμενα όλων διαπιστώνει κανείς ότι πραγματικά όλοι δηλώνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους. Είναι ξεκάθαρο ότι  όλοι θέλουν να βοηθήσουν, όμως δεν μπορούν όλοι, δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες.
Αυτός εδώ ο τόπος έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια, κάποιοι φταίνε. Τα σχήματα που τελικά τα καταφέρνουν και διοικούν τον τόπο είναι ικανά να κλέψουν την ψήφο του πολίτη, αλλά ανίκανα από κει και πέρα για οτιδήποτε άλλο. 
Εσύ Πολίτη, τώρα έχεις τη δύναμη και την ευθύνη να αλλάξεις την πορεία αυτού του τόπου. Όλοι δηλώνουν ότι κοιτάζουν τον ορίζοντα, ότι κοιτάζουν μπροστά τους, αυτό είναι φυσιολογικό. Όλοι οι άνθρωποι μπροστά τους κοιτάζουν, όμως είναι θέμα τι κατεύθυνση επιλέγουν! Το «καλό» το προσωπικό τους ή το καλό του τόπου μας κι άρα το καλό όλων μας;
Τις προάλλες νυν Αντιπεριφερειάρχης ....
....και νυν Δήμαρχος αφού διοίκησαν  τον τόπο από διάφορες θέσεις και εθήτευσαν τα τελευταία 3,5 χρόνια κατάλαβαν ότι χάνουν ψηφαλάκια και ήρθαν ομάδι στον Πλάτανο να μας πουν ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάλαβαν ότι αυτός ο τόπος έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα νερού, κανείς τους άραγε μετά από 6-7 επισκέψεις, όπως είπαν, σ’ αυτό το χωριό δεν γνώριζε ότι οι άνθρωποι ποτίζουν με σχεδόν θαλασσινό νερό τα θερμοκήπια τους;
Παραμονές εκλογών κατάλαβαν όλα τα προβλήματα και παραμονές θα τα λύσουν όλα, τόσο εύκολα  με ένα «λόγο τιμής κοπέλια». Το μόνο που κατάφεραν να μας θυμίσουν το τραγούδι «μας έταξαν λαγούς με πετραχήλια». Το λυπηρό είναι ότι παρέσυραν νέους ανθρώπους του τόπου και τους χρησιμοποίησαν ως όργανα τους για να πείσουν τον κόσμο ότι τώρα θα λύσουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Τώρα βρήκαν τα χρήματα; Ή μήπως δεν είναι αυτοί που στηρίζουν (περιφερειάρχης) αλλά και έφεραν το ΔΝΤ και την Τρόϊκα με την ψήφο τους, είναι οι ίδιοι που διοικούσαν κι δεν έβαλαν ποτέ τάξη σε αυτό τον τόπο. Τώρα πάλι με το προσωπείο του «Σωτήρα» έρχονται να σου κλέψουν την ψήφο σου, για να συνεχίσουν το μακάβριο έργο τους. 
Ένα καλό βέβαια έχει όλη η ιστορία, ότι υιοθέτησαν την δικιά μας πρόταση (φοβούμενοι μην μας πνίξουν με τα νερά του Βαλσαμιώτη) που παρουσιάσαμε ως άμεση λύση, για το θέμα του νερού στον Πλάτανο.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι οι πολίτες έχουν χορτάσει με τα «θα…», αν κι έχουν μπερδέψει οικογένειες και φίλους με το θέμα των υποψηφίων, το θέμα δεν είναι οικογενειακή υπόθεση αλλά είναι βαθειά πολιτικό και ήρθε η ώρα να το λύσει ο καθένας από εμάς!
Με Ευθύνη και τιμή
Χουρδάκης Εμμανουήλ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: