Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Κ. Αννουσάκη,
Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα την επιστολή, με την οποία απευθύνεστε σε εμένα υποστηρίζοντας ότι παίζω εις βάρος σας «αθέμιτο» πολιτικό παιχνίδι, αναφερόμενος στην ερώτηση του δημοσιογράφου, κου Κώνστα, για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Κισάμου. Ξεκαθαρίζω αρχής εξαρχής ότι το συγκεκριμένο ξεκίνησε να συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Κισάμου και μάλιστα αναφέρθηκα και στο ποιος το εισηγήθηκε. 
Τις θέσεις και τις ενέργειές σας ως Προέδρου του Ν.Ε.Σ.Κ. για το Ιστορικό Κέντρο τις γνωρίζω, τις έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και συμφωνούμε. Επίσης, σας έχω ενημερώσει ότι για να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο χρειάζεται να γίνουν και κάποιες άλλες ενέργειες. Τις ενέργειες αυτές, τις οποίες δεν έκρυψα ποτέ, ανέφερα και στη συνέντευξη, τονίζοντας δε, ότι δεν τις έχει προχωρήσει ο κος Μυλωνάκης.
Που είναι λοιπόν το «αθέμιτο» παιχνίδι εις βάρος σας;
Γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Αννουσάκη, ότι δεν παίζω κανένα αθέμιτο παιχνίδι εις βάρος του συνδυασμού σας διότι, αρκετές φορές σε δημόσιες ομιλίες μου κατά την περιοδεία μου έχω αναφέρει πως και ο δικός σας συνδυασμός  είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την αλλαγή σελίδας του Δήμου Κισάμου (υπήρχε παρουσία μελών του συνδυασμού σας, για να σας το επιβεβαιώσει). Έχω τονίσει δε, ότι τους συνδυασμούς μας χωρίζουν μονάχα λεπτομέρειες και όχι επί της ουσίας πολιτικές σταθερές. Την εκτίμησή μου τόσο στο πρόσωπό σας, όσο και στο συνδυασμό σας, δείχνει και το γεγονός ότι παρόλο που κατοχυρώσαμε πρώτοι την τελευταία ομιλία (16/5/2014) στο Καστέλι, δεχτήκαμε την ταυτόχρονη διεξαγωγή και της δική σας ομιλίας.
Όλα αυτά - και πολλά άλλα καθημερινής, αλλά και ουσιαστικής φύσεως δεδομένα και κινήσεις - δεν θεωρώ ότι αποτελούν ένα «αθέμιτο» παιχνίδι. Το αντίθετο θα έλεγα, και αυτό γιατί εμείς κάνουμε πράξη το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» προσπαθώντας να δώσουμε στους Κισαμίτες αυτό που τους ανήκει και όχι κάτι λιγότερο. Γι’ αυτό ακόμη και από τη θέση της αντιπολίτευσης προσπαθήσαμε για το κοινό καλό με προτάσεις, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες, απαραίτητες.
Τέλος, όσον αφορά στην δημοτική μου πορεία, πράγματι τέθηκε στη διάθεση της κρίσης των συνδημοτών μας στο παρελθόν και με οδήγησε έως εδώ, δηλαδή στο σημείο να  θέσω στην κρίση των συνδημοτών μου την  πρότασή  μας για μια  Νέα Κίσαμο σε μια Νέα Εποχή.
Δέχομαι την κρίση σας ευχάριστα και είμαι σίγουρος πως ένα κοινό πλαίσιο σκέψης, προβληματισμού και θετικής προσέγγισης για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας θα μας βρουν την επόμενη μέρα των εκλογών μαζί.
Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Σταθάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Νέα Κίσαμος – Νέα Εποχή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: