Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ


Πολλές απορίες γεννιούνται για κάποια παράδοξα  στον τόπο μας όπως:
Στα πλαίσια της δημοκρατίας, όταν συνεδριάζει ένα  δημοτικό συμβούλιο, όποια σύνθεση και αν έχει, αυτό στόχο έχει να επιλύσει κατά το δυνατόν κάποια προβλήματα του τόπου. Βασική αρχή λοιπόν είναι ότι όλοι οι σύμβουλοι εκφέρουν την άποψη τους και οι μεν ακούνε τους δε. Το αν  συμφωνούν, αυτό είναι άλλο θέμα. Για τις αποφάσεις το λόγο έχει η πλειοψηφία, πάντα με βάση το κοινό συμφέρον και τη στοιχειώδη λογική.
Απορίας άξιο είναι γιατί πρέπει ο κάθε ένας σύμβουλος να δημοσιεύει στον τύπο τι είπε στη συνεδρίαση. Αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολλούς. Μετράει το αποτέλεσμα που τελικά είναι συλλογικό και κανείς δεν απαλλάσσεται από τυχόν ευθύνες.

Πολύς θρήνος για την  υπηρεσιακή αποψίλωση της Κισάμου. Τώρα που φτάσαμε στις συνέπειες του  πολέμου. Στον καιρό της ειρήνης τι κάναμε; Χρόνια ακουγόταν και φαινόταν η εξέλιξη των πράγματων. Είναι και η υψηλή τεχνολογία που προχωρεί και τρώει εργατικά χέρια βλέπετε.
Κι όμως θα μπορούσαμε κάτι να περισώσουμε με δικές μας προτάσεις, με επιμονή και σοβαρότητα. Ένα μέρος κάποιων υπηρεσιών να μετατεθούν στο δήμο ή έστω σε ένα αναβαθμισμένο Κ.Ε.Π. Μήπως το καταφέρουμε με το Ι.Κ.Α.. ή άλλες υπηρεσίες;  
Η Κίσαμος πρέπει και μπορεί να έχει αυτάρκεια υπηρεσιών. Δικαιούται να είναι ένα μικρό" άστυ" γιατί έχει και μεγάλη "χώρα". Ας το σκεφτούν καλά και όλοι οι προεκλογικοί μας επισκέπτες που τόσα μας υπόσχονται κάθε φορά, ας προτείνουν μια φόρμουλα... Τι μπορούν να κάνουν έστω και τώρα.Ένας τόπος δε μπορεί να είναι μόνο μαγαζιά και μάλιστα μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις. Ούτε είναι λύση να τρέχεις στα Χανιά να μπαίνεις σε ουρές........ χαρά πηγαίνει οικονομικά.Ας τολμήσουν το καλύτερο για τον τόπο

Και η απορία γιατί επιμένει το Κ.Τ.Ε.Λ. να παραμένει στη μέση του δρόμου, μένει απορία. Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι θα προτιμούν το λεωφορείο, ένα τόπος που όλο και περισσότερο περιμένει από τον τουρισμό, η επιχείρηση Κ.Τ.Ε.Λ. παρέχει  αυτού του είδους τις υπηρεσίες στους πελάτες του.
Να σκεφτούμε ότι υπάρχει χώρος στο σχέδιο πόλεως της Κισάμου για σταθμό λεωφορείων, να σκεφθούμε ότι οι σταθμοί πρέπει να είναι κοσμήματα ενός τόπου και να υπηρετούν τις ανάγκες του ταξιδιώτη, εδώ στην πόλη μας υπάρχει" η μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου και κάποιες πλαστικές καρέκλες πεταμένες σε μια περίληψη πεζοδρομίου". Ωστόσο  οικονομικά το Κοινόν Ταμείον Εισπράξεων Λεωφορείων  θα μπορούσε να δώσει ποιοτικότερες λύσεις για την Κίσαμο. Η Κίσαμος πάλι από τη μεριά της ας φροντίσει.

Τέλος παρήγορες είναι οι ενέργειες του εμπορικού συλλόγου μας, φαίνονται να έχουν μια νέα σκέψη.
και δυναμική τα παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: