Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΙΡΑΜΑ....

Όποιος έχει όραμα γι' αυτήν την πόλη να το γράψει από κάτω...... 

Υ.Σ θα δείτε ότι δεν θα γράψει κανένας.....αλλά και αν κάποιος γράψει...θα είναι εκτός θέματος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω όραμα...!!

Να αποσχιστεί η Κίσσαμος και η Κρήτη από την Ελλάδα (του Τζέφρι και του Σαμαρά και της Μέρκελ). Όχι για τίποτα άλλο άλλα για να μην επιβάλλουν αυτοί και οι εργοδότες τους) ότι γουστάρουν.

Εγώ θέλω να έχουμε δικούς μας νόμους, δικό μας νόμισμα και σύνταγμα.

Έχω πρόβλημα με την "Ελλάδα" του Τζέφρι και του Σαμαρά, Αυτή δεν Είναι Ελλάδα (δυστυχώς)
Ένα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ είναι..

και Μην να βιαστείτε να με κατακρίνετε και να με πείτε προδότη - λαϊκιστή e.t.c..

γιατί έχω Άποψη πως να το κάνουμε..

Αν δεν συμφωνείτε με τα λεγόμενα μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκούζετε επειδή μας ρημάζουν το τόπο μας.

και μας καταστρέφουν (επειδή μαζί τα φάγαμε με τον Πάγκαλο, και το κάθε τσόγλανο Σαμαρά)

Αλώστε αφού το ξέρουμε ότι δεν κάνουμε εμείς κουμάντο (και μας το λένε κιόλα).. και είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Μέρκελ κάνει κουμάντο και οι τοκογλύφοι...

και εμείς υπάρχουμε απλά για να πληρώνουμε το λογαριασμό..

Δεν θα χάσουμε και κανένα σοβαρό προνόμιο στο φινάλε-φιναλε...

Εικάζω ότι Μπορεί και με την απόσχιση να ξαναγίνουμε άνθρωποι
πάλι, και όχι νούμερα που μας κατάντησαν.. πιθανώς με άλλο αφεντικό π.χ Ρωσία ή Αμερική.

Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι δηλαδή..
για το ποιον θα έχουμε στο φινάλε...

Σάμπως τώρα τι έχουμε (συγκαλυμμένη κατοχή έχουμε)


Υστερόγραφον:

Εμένα, αυτή είναι η άποψη μου, αν δεν σας αρέσει, να ξαναψηφίσετε ΣΑΜΑΡΑ και χοντροΒΕΝΙΖΕΛΟ, αλλά δεν θέλω κλαψουρίσματα ότι σας καταστρέφουν.

Φιλάκια (πολλά)
Γιώργος




Υστερόγραφον 2:
πλάκα σας έκανα, δεν είναι αυτό το πραγματικό ζητούμενο.
Αλλά αρχίζω και το σκέφτομαι λιγάκι...με τα τσογλάνια που μπλέξαμε τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο!!! Καλό θα είναι να πας να διαβάσεις την Ιστορία της Ελλάδος και της Κρήτης!!! Να δεις για ποιο πράγμα πολέμησαν οι παππούδες σου και οι προγονοί σου!!!

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω πίστη ότι μετά από σωστές ενέργειες και πολύ προσπάθεια η Κίσαμος μπορεί να γίνει αυτό που της αξίζει. Ένας Δήμος με λιμάνι - πύλη εισόδου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική , με μαρίνα στο σωστό σημείο μετά από πραγματικές μελέτες απολύτως βιώσιμη , με εφαρμογή του ΓΠΣ της πόλης σε όλα του τα επίπεδα και ο καθένας στην θέση του , με κυκλοφοριακό και με παράκαμψη της πόλης , ανάδειξη του εμπορικού κέντρου , με ένα ζωντανό Κέντρο Υγείας με το μουσείο του , τις ομάδες του και τα γήπεδα του και άλλα πολλά και αυτονόητα.Με τα μαργαριτάρια του (Μπάλος - Φαλάσαιρνα-Λαφονήσι)στην θέση που τους αξίζει , με τα ΣΧΟΟΑΠ όλης της ενδοχώρας , τις λιμνοδεξαμενές τόσο στο Ιναχώριο όσο και στον Πλάτανο και με πολλά μικρά φράγματα για την πλήρη ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της γης μας και την βιωσιμότητα των αγροτών μας ,ενας Δήμος με ισόροπη ανάπτυξη με τους δρόμους ασφαλούς πρόσβασης με τα μονοπάτια του την ανάδειξη του αρχαιολογικού του πλούτου , όσο και του πολιτιστικού και και και μπορώ να γράφω ώρες ατελείωτες. Αλλά πράγματα απλά και αυτονόητα που όλα γίνονται , αρκεί να δουλέψουμε , να θέλουμε και να μην μεμψιμοιρούμε.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξαρτησία ρε συ, ως πότε θα τρώμε τα Αθηναικά σκατά !

Ανώνυμος είπε...

πρίν αρχίσουν να απαντούν ας διαβάσουν τον σημερινό το άρθρο του Γιάννη Αγγελάκη για το Ελαφονήσι .εάν τα χρηματικά πρόστιμα πληρωθούν από την δημοτική επιχείρηση... άμεσα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας .....2.000 ευρω τον μήνα ο πρόεδρος και 1500 ευρω τον μήνα 4 μέλη του ΔΣ!!!!!!! να τα πληρώσουν από την τσέπη τους όλα ...και κάνουν και 3 συνεδριάσεις κάθε μήνα για να εισπράττουν και άλλο ενα 90αρι... δηλαδή κοστίζει τον μήνα το εν λόγω συμβούλιο 8,500 ευρω η 102.000 τον χρόνο !!!!!! χωρίς αυτούς που έχουν προσλάβει......ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΕΙΣΣΑΓΕΛΕΑΣ ΑΜΕΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη για να έχει ΟΡΑΜΑ ένας τόπος οι κάτοικοι του πρέπει να είναι πολίτες και όχι πελάτες - και σήμερα είναι πελάτες ..οι περισσότεροι ..........απλά στο παρελθόν πουλούσαν την ψήφο τους τώρα θα αναγκαστούν να πουλήσουν και την περιουσία τους.... ΠΕΛΑΤΕΣ θα παραμείνουν όμως εάν δεν καταλάβουν ότι με την ψήφο τους διάλεξαν αυτούς που τους κυβερνούν ..ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΑΜΑ. Λεξη που πολλοι δεν την γνωριζουν οτι υπαρχει...
Το όραμα είναι η «πυξίδα», το «φως» που ακολουθεί κανείς για να φτάσει στον προορισμό του. Αποτελεί την πηγή έμπνευσης για τις σωστές επιλογές ή τους νέους κανόνες και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των κανόνων μιας πολιτικής ορίζοντας την ηθική που πρέπει να τους διέπει. Οδηγεί τον «νομοθέτη» και τον κινεί στη σωστή κατεύθυνση να καθορίζει και να συμπληρώνει τους νόμους ή τους κανόνες ώστε αυτοί να μην παρεκκλίνουν από την ηθική και τις αξίες του οράματος.
Δυστηχως θα συμφωνισω απολυτα με των ανωνυμο 12,56 .

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο!!! Καλό θα είναι να πας να διαβάσεις την Ιστορία της Ελλάδος και της Κρήτης!!! Να δεις για ποιο πράγμα πολέμησαν οι παππούδες σου και οι προγονοί σου!!!

Κωσταντή..Συγνώμη που θα στο πω, αλλά έγραψες μαλακία.. γιατί είμαι "ολίγον" διαβασμένος.

και θα στο τεκμηριώσω...

Οι πρόγονοι μου λοιπόν, πολέμησαν για να απελευθερωθούν από τον Τουρκικό και Γερμανικό ζυγό, για να έχουν μια ελεύθερη πατρίδα, χωρίς κεφαλικούς φόρους και χαράτσια δολοφονίες και εκμετάλλευση.

Αν ήταν δυνατόν να αναστηθούν σήμερα οι προγονοί μας, που πολέμησαν, το μόνο σίγουρο είναι ότι πιθανόν θα ξαναπεθαίναν από αγανάκτηση με αυτά που συμβαίνουν.

Σίγουρα δεν πολέμησαν πάντως για να έχουν οι Νέοι 55+ % ανεργία,
για να υποσιτίζονται τα παιδιά στο σχολείο, να τρώνε οι άνθρωποι από τα σκουπίδια, για να περιμένει η Ελλάδα μεσώ Σαμαρά την ΔΟΣΗ της.
για να κλείνουν όλες οι υπηρεσίες της Κισσάμου (και όχι μόνο), για να ζητάνε οι τοκογλύφοι να εκκενώσουμε τα νησιά με 150 κάτοικους γιατί μας "επιβαρύνουν" οικονομικά, να μην τιμωρείτε κανένας που τα έφαγε χοντρά, και σίγουρα δεν πολέμησαν για να έχεις 3000 αυτοκτονίες σήμερα κ.λ.π (που μπορώ να σου γράφω 7 βδομάδες)

Δεν ήταν αυτό το όραμα τους...Αγαπητέ Κωσταντή..

Από την άλλη μια που ξέρεις εσύ την ιστορία, πες μου πόσα χρόνια η Κρήτη είναι επίσημα Ελλάδα....(!)
Και τι κέρδος είχε σε αυτά τα χρόνια από αυτό;

Δεν πιστεύω να φοβάσαι (τόσο πολύ) ότι θα μας "Σκλαβώσουν" ΑΝ (λέμε τώρα) αποσχιστούμε...

γιατί αυτό έχει γίνει τώρα....

και ξέρεις αυτή η άποψη, μοιάζει κάπως με το ψευτοδίλημμα της παραμονής στο ΕΥΡΩ (και καλά ότι αν φύγουμε δεν θα έχουμε να φάμε) και δεν θα έχουμε φάρμακα και άλλες "ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ"


αλλά όπως βλέπεις εντός ευρώ είναι τα χειρότερα...

Αυτά...Αγαπητέ Κωσταντή..

και πολλά άλλα που βαριέμαι να στα γράφω....

Υστερόγραφον:
θα Περιμένω μετά χαράς να με αντικρούσεις...


Ανώνυμος είπε...

άσχετο ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Διαβάζω στο Unfollow που κυκλοφορεί πως «τη διετία της κρίσης και του µνηµονίου η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ». Το Unfollow επισημαίνει πως «Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA».
Με τέτοια συμβόλαια, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το πόσο υστερικά στήριξαν το Μνημόνιο οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega, πόσο λυσσαλέα επιτίθενται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και πόσο πολύ επιθυμούν να πάνε οι μισθοί (των υπόλοιπων πολιτών) στα 200 ευρώ.
Και φυσικά, τα συμβόλαιά τους ήταν ακόμα μεγαλύτερα, όταν στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.
Βέβαια, εγώ εξακολουθώ να έχω μια απορία. Ο καλός αριστερός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας μου είχε γράψει πέρσι «πώς γίνεται, μετά από 35 χρόνια εργασίας, κάποια από αυτά καλοπληρωμένης, να έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ίσα-ίσα το ισόποσο των τριών επόμενων δόσεων του στεγαστικού μας δανείου, ούτε μια μετοχή, ούτε έναν off shore λογαριασμό».
Έλα ντε, πώς γίνεται; Πες μας επιτέλους. Μήπως τα μοιράζεις στους φτωχούς;
(Συνεχίστε να τους κοιτάτε, είναι ωραίοι. Και η παρουσία τους ακόμα στα κανάλια -όπως και η ύπαρξη των χρεοκοπημένων καναλιών των νταβατζήδων που συνεχίζουν να νέμονται τις δημόσιες συχνότητες χωρίς καν άδεια- αποδεικνύουν πως οι Έλληνες είναι για τα μπάζα.)

http://pitsirikos.net/

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πλακίτσα κάνουμε ή λέμε άρες μάρες κουκουνάρες για να περνά η ώρα μας !

Τι πάει να πει όραμα για αυτό τον τόπο..;;;; (!)
για να καταλάβω γιατί εγώ είμαι από χωριό!

Οράματα και πιθανές οπτασίες (λέω εγώ) μπορεί να έχει ο κάθε ένας από εμάς.

Το ερώτημα που καίει είναι άλλο ομως..

Μήπως το όραμα, τα όνειρα και οι ελπίδες κάηκαν, και αν ξεστομιστούν θα αποτελούν γραφικότητες (ΠΛΕΟΝ) για πολλούς ;

Διότι για την επίτευξη ενός οράματος χρειάζονται και πράξεις και ΔΙΑΑΜΟΡΦΩΣΗ κατάλληλου περιβάλλοντος και συνθηκών.

πράγμα που δεν βλέπω να υλοποιείται, και όχι επειδή δεν υπάρχει όραμα, άλλα επειδή είναι το περιβάλλον τοξικό "με αποτέλεσμα να ξεράνει το περιβόλι".

για να ξαναφυτρώσουν φυτά, δεντρά, ελπίδες και όνειρα, πρέπει να κάνουμε το περιβάλλον μας ΜΗ ΤΟΞΙΚΟ.

Αν γίνει αυτό τότε το συζητάμε..

Το να βιάζουμε όμως την λογική μας ψάχνοντας "τροφή - οράματα" μέσα σε ένα μπουκάλι παραθείο δήθεν για να δείξουμε κάτι, δεν έχει νόημα..

επίσης το να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις χωρίς να έχουμε εντοπίσει τι ριζά του κακού, αυτό ποτέ δεν θα λύσει το πραγματικό πρόβλημα..

και δυστυχώς αυτό κάνουμε.

και κανένα σχόλιο δεν είναι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ (Γιάννη).

Εκτός θέματος είναι άπλα ΤΟ ΘΕΜΑ του οράματος.. εκτός και αν γίνει ή διαμορφωθεί κάτι πολύ δραστικό..και αλλάξει το περιβάλλον.

αλλά αυτή την Αλλαγή, θα πρέπει να την κάνουμε εμείς, ακόμη και αν ακούγεται "ΓΡΑΦΙΚΗ".

αλλιώς ......άστο..

Υ.Γ
Φιλοσοφική η προσέγγιση αλλά εντός θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Στα χαρακώματα Χρυσή Αυγή – Δήμος Ιεράπετρας για την απογραφή των νηπίων



Στην Ιεράπετρα Κρήτης οι νηπιαγωγοί αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στο υπουργείο!
Η Χρυσή Αυγή ζητά να μάθει την αναλογία αλλοδαπών και Ελλήνων που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς και όχι τα στοιχεία των αλλοδαπών για να τα... "δείρουμε" όπως ψευδώς διαδίδουν τα ΜΜΕ. και οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από την Ιεράπετρα.

Σε ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του Δήμου Ιεράπετρας εξελίσσεται η "απογραφή των νηπίων" που ζητά με επερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Η Χρυσή Αυγή ζητά να μάθει την αναλογία αλλοδαπών και Ελλήνων που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς και όχι τα στοιχεία των αλλοδαπών για να τα... "δείρουμε" όπως ψευδώς διαδίδουν τα ΜΜΕ.
Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει, καθώς στην Ιεράπετρα Κρήτης οι νηπιαγωγοί αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στο υπουργείο!
Αντ' αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο αρμόδιο για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου της Ιεράπετρας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι ο νόμος διασφαλίζει το δικαίωμα πρόσβασης όλων των κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν. Στην ίδια επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου της Ιεράπετρας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν θα παραδώσουμε στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν! Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες ντόπιων ότι δεν υπάρχουν θέσεις για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς λόγω των αλλοδαπών. Τα σχόλια δικά σας... απο το site της χρυσης αυγής Κρητης .......... AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Posted 7 hours ago by ανώνυμος

Κωστής Κουκουράκης είπε...

ΟΡΑΜΑΤΑ δηλώνουν ότι έχουν πολλοί και κυρίως οι πολιτικοί της κεντρικης πολιτικής σκηνής και της αυτοδιοίκησης. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αντίστοιχα και συνέπεια με πράξεις και εφαρμοσμένες πολιτικές.
Αυτό δεν συμβαίνει στις πλείστες των περιπτώσεων και να τα αποτελέσματα.