Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ........ ΠΛΑΚΑ

Η μουρμούρα όσο θα περνά ο καιρός θα ειναι εντονότερη και φυσικά οι επιπτώσεις απο το κλείσιμο των οργανωμένων παραλιών θα βλάψει στο τέλος και τον τουρισμό. Η ψηφιακή εφαρμογή του MyCoast που τέθηκε σε εφαρμογή απο την κυβέρνηση για να μπορούν οι πολίτες να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, μπορεί να τηρήσει φαινομενικά την νομιμότητα, όμως σίγουρα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ειδικά σε δήμους σαν τον δικό μας που η έχθρα για το κάνει ο άλλος ειναι στην ημερήσια διάταξη.
Ηδη το MyCoast έχουν έως τώρα κατεβάσει σχεδόν 14.000 πολίτες, γεγονός πρωτόγνωρο, και δείχνει αμ΄ τι άλλο ότι υπάρχει ενδιαφέρον να καρφώσουμε τον παραβάτη. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περί τις 600 καταγγελίες, εκ των οποίων 100 στις Κυκλάδες, 82 στα Δωδεκάνησα, από 71 στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Αττική και 61 στην Κέρκυρα. Η εφαρμογή δίνει το δικαίωμα στον πολίτη, μέσω σύνδεσης με κωδικούς Taxisnet, να ελέγξει την πορεία της καταγγελίας που υπέβαλε (αν η καταγγελία έχει υποβληθεί επωνύμως – μπορεί ωστόσο και ανωνύμως)...... 
-  Εμείς είμαστε ακόμα στην τοποθέτηση οπότε όσο δεν υπάρχουν ομπρέλες δεν υπάρχουν και καταγγελίες. Πάντως φαίνεται ότι κερδισμένοι από την ιστορία αυτή θα βγουν μόνο οι οργανωμένες παραλίες που πλέον δεν υπάρχουν στην περιοχή μας και όλοι που ξέρετε που βρίσκονται. Από Μάλεμε ως και Αγία Μαρίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: