Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ, ΕΝΑ ΧΑΛΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κισσάμου ήταν να καταβληθεί στο Δήμο μας ένα χρηματικό ποσό, αντί για εισφορά γης συνολικού εμβαδού 26.644,46 τ.μ.  
Αυτή η εισήγηση πέρασε χωρίς πολλές αντιδράσεις και όχι ομόφωνα.
Το αντίτιμο δεν το έχουμε μάθει ακόμα επακριβώς αλλά και αυτό θα έλθει σε 2 δόσεις.  Τώρα το ερώτημα είναι απλό ....σαν Δήμος πετύχαμε τη βέλτιστη λύση, και προς όφελος του τόπου και των αναγκών των ανθρώπων του, ή απλά παίξαμε άλλη μια κουτουλιά;
Σίγουρα η επιλογή των χρημάτων, για μια έκταση 26,5 στρεμμάτων περίπου, φαίνεται τώρα πολύ  λάθος για το αναπτυξιακό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής και ήδη κάποιοι το μετανιώνουν. 
Υ Σ. Η ξενοδοχειακή μονάδα κάνει νόμιμα την δουλειά της απλά εμείς δεν έχουμε τώρα κανένα εργαλείο για να της απαιτήσουμε .. αφού παραδοθήκαμε αμαχητί (σαν τον Ιούδα ... μέρες που είναι).
Μήπως να αποτραβηχτούμε και από την διεκδίκηση των χρημάτων και να απαιτήσουμε ο δρόμος, ο συνδετήριος δρόμος της πόλης με την μονάδα να γίνει και με πεζοδρόμιο και με ποδηλατόδρομο;  Ας αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες με τα χρήματα αυτά και ο δρόμος να γίνει όπως αρμόζει σε μια τέτοια μονάδα.
Απλά πράγματα γιατί αν περάσεις και τώρα από εκεί,  κάποιοι τα στραλίκια τους τα βάζουν μέσα στον δρόμο.... απόδειξη της ζαλάδας που μας προξένησε η "κουτουλιά" του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: