Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ (ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ)

Ξέρω οτι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας ενοχλήθηκε με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα σχετικά με την έλλειψη κάδων απορριμμάτων στην παλιά πόλη, αλλά επειδη ίσως δεν ξέρει να χειρίζεται καλά το διαδίκτυο του αναρτώ μια φωτογραφία με τους χώρους που υπάρχουν σήμερα κάδοι (κόκκινο)... και τον ερωτώ αν ειναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει στους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής αυτής;
Ένας κάτοικος μιας ηλικίας πρέπει να διανύσει 600 μέτρα πήγαινε έλα για να βρει κάδο... που αν ειναι γεμάτος θα πρέπει αναγκαστικά να αφήσει τα σκουπίδια απ 'εξω.
Το πρόβλημα λένε ειναι οι στενοί δρόμοι για τα μεγάλα απορριμματοφόρα, αλλά ένας αναπτυσσόμενος δήμος που θέλει να έχει ιστορικό κέντρο και ισομερή ανάπτυξη, που σχεδιάζει ανάπλαση για προσελκύσει επενδυτές, θα πρέπει να μεριμνήσει και πως θα γίνεται καλύτερα η αποκομιδή σ' αυτό.
Το ανοικτό αγροτικό που σήμερα κάνει την αποκομιδή ειναι για γέλια... θυμίζει εποχές κάρου....
Καλύτερα λοιπον να ξανασχεδιάσουν το πλάνο των χώρων που θα τοποθετηθούν κάδοι και να τους βάλει σε σημεία που δεν θα ενοχλούν και φυσικά όσους μπορεί περισσότερους. 
Σταθερή ώρα αποκομιδής για τα μαγαζιά της Σκαλίδη και φυσικά ας πάρει και ένα μικρό όχημα για τους στενούς δρόμους... τόσα λεφτά δίνει δεξιά και αριστερά ..δίχως έγνοια.
Η παλιά πόλη θέλει περισσότερη προσοχή απο τα άλλα μέρη γιατί ειναι και η περιοχή που εχει κατι να δεις... ειναι η περιοχή που επισκέπτεται ο ξένος, ο τουρίστας, Μουσείο, πλατεία Τζανακάκη, Βρύση Μαρή αλλά εχει και τους μοναδικούς κάθετους που οδηγούν στην παραλία.
Καθένας πρέπει να προσέχει την γειτονιά του και ο δήμος το σύνολο των γειτονιών.... ας ξεκινήσει λοιπόν απ αυτό.
Υ.Σ Περισσότερο κουράζεται ο αντιδήμαρχος απο τα διαρκεί τηλεφωνήματα, ελα άδειασε τον κάδο, ελα να δεις πως έχουν κάνει τα πεζοδρόμια, .....απο το να μου στέλνει χαιρετίσματα.
Τα ίδια φυσικά θα έλεγα για τον οποιοδήποτε που δεν προσέχει τους λιγοστούς υπερήλικες μόνιμου κατοίκους που τους έχει αφήσει στο έλεος του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: