Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Διαβάζω σε όλα τα ΜΜΕ της Κρήτης
 -Στο πλαίσιο της προστασίας και της ιστορικής, αρχαιολογικής και αισθητικής ανάδειξης της Σπιναλόγκα, προτείνονται ολοκληρωμένες δράσεις φωτισμού του μνημείου και επομένως κρίνεται απαραίτητη η εκπόνηση μελέτης φωτισμού για την ανάδειξη του μνημείου. Η μελέτη συνίσταται στην επιλογή των θέσεων και των οδεύσεων του φωτισμού, καθώς και στο είδος του φωτισμού αλλά και των φωτιστικών σωμάτων που θα εξυπηρετήσουν το απαιτούμενο αποτέλεσμα.
Για την Γραμβούσα μας δεν κουνιέται φύλλο, παρ όλες τις μεμονωμένες προσπάθειες φίλων της ιστορίας του νησιού .. ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης προστασίας του νησιού δεν υπάρχει....σιγά να μην υπάρχει για φωτισμό. 
Βέβαια καλό είναι επειδή τα κέντρα εξουσίας μας αγαπούν να μας κάνουν μια μελέτη φωτισμού του δικού μας φρουρίου στην πόλη. Αφού είμαστε ανίκανοι να έχουμε δημοτικό φωτισμό ας βάλουμε φωτισμό στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία και περνά δίπλα από το φρούριο. 
Αποδεδειγμένα κανείς από όσους εκλέχτηκαν ως και σήμερα τα τελευταία χρόνια αγαπούσε και πονούσε για την πόλη, την πρωτεύουσα. Όλοι μπήκαν για άλλους σκοπούς ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: