Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΥΣΕΙΣ

Παρόλο που η Αντιπυρική περίοδος έχει τελειώσει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου βεβαιώθηκαν συνολικά τρία (3) διοικητικά πρόστιμα από την πυροσβεστική υπηρεσία Κισσάμου. 
Τα δυο πρόστιμα βεβαιώθηκαν το Σάββατο στις περιοχές «Χαμαλεύρι» και Ροδωπού του δήμου Πλατανια και αφορούσαν παράνομη καύση με σκοπό την βελτίωση βοσκότοπου, ύψος 250€ το κάθε ένα. 
Ενώ το τρίτο την Κυριακή το βράδυ ύψους 200€ για ανεπιτήρητη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στην περιοχή του Κολυμβαρίου του Δημου Πλατανιά. 
Επίσης σχηματίστηκαν και δυο (2) δικογραφίες για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση. 
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση πυρός στην ύπαιθρο και εκτός αντιπυρικής περιόδου. 
Θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας και να επιτηρούν την ελεγχόμενη καύση αυστηρά καθ´ όλη την διάρκεια, μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.
Σε διαφορετική περίπτωση θα έρχονται αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: